Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMJENA ULOGA

Natjecatelji 'Plesa sa zvijezdama' dali su visoke ocjene svom žiriju

12.12.2008.
u 17:38

Uoči sutrošnjeg polufinala showa “Ples sa zvijezdama” u kojem će se znati imena finalista dopustili smo natjecateljima da uskoče u kožu žirija i procijene ih na isti način kako oni to čine svake subote. Njihov prijeki sud gotovo jednoglasno na sam vrh ljestvice postavio je sportsku komentatoricu Milku Babović, dok je profesionalni dio žirija kod natjecatelja ostao kraćih rukava.

Poštena igra
– Žiri iz “Plesa sa zvijezdama” pati od sindroma prvog dojma. Kaleb i ja smo u trećoj emisiji bili bolji nego u prvoj, no svejedno smo ispali. Svoj dojam s početka nisu mijenjali bez obzira kako smo plesali. Jedino je Milka primjećivala napredak – kritizirao je žiri Luka Vidović.

Kako bi sve bilo fair play dali smo priliku i drugoj strani da prokomentira svoj položaj na šaljivoj ljestvici, a ovakav poredak i bezopasna kritika natjecatelja nekima i nisu baš najbolje sjeli.

– Nikada nikog svojim komentarom nisam želio uvrijediti pa su oni koji marljivo rade prepoznali moje ocjene a oni koji se nisu trudili i plesali ofrlje nisu mogli ni očekivati dobre ocjene. A desetke će padati tek u polufinalu i finalu jer nešto trebamo čuvati i za zadnje emisije – rekao je Elio Bašan.

Kako se osjećaju natjecatelji kada ih počasti svojim pomalo oštrim komentarima ovom prilikom osjetio je i sam Davor Bilman pa je, baš kao i plesači informaciju kako je najlošije plasiran prokomentirao znakovitom tišinom.

Iako su neke njegove komentare, ali i one od ostalih sudaca prosudili kao predirektne, sudionici showa svjesni su da su sve to bile riječi poticaja i podrške.

– Elio uvijek komentira stvari pozitivno i upozori na one tehničke pogreške koje treba popraviti, a Davor je pravi profesionalac i mada to ponekad grubo zvuči komentari su mu na mjestu i dobri za show – objašnjavaju profesionalni plesači.

Njihove kritike veći dio plesača amatera - zvijezda tako smatra opravdanima jer je svaki član, od Elia do Davora, zadužen za promatranje pojedinih elemenata nastupa. Milka Babović i Dinko Bogdanić prema mišljenu natjecatelja zaduženi su za estetiku dok su Davor Bilman i Elio Bašan okom sokolovim prate svaki njihov pogrešan korak.

Da je cijeli show ipak samo jedna igra i prilika za dobru zabavu jasno je objema stranama, pa se oštri komentari i kritike zaborave čim se kamere ugase i plesne cipelice objese o klin.

Zvijezde iz sjene
– Znamo da amaterima nije lako plesati jer nemaju svi jednak talent i iskustvo, stoga ni ne gledamo koliko su im precizni koraci nego ukupan dojam plesnog para. Profesionalne plesače uopće ne ocjenjujemo – objasnio je Elio Bašan kriterije po kojima se ravna.

Njegove kriterije najbolje su dosad zadovoljile voditeljice Daniela Trbović i Zlata Mück te sportaš Mario Valentić. Upravo ovo troje amatera zahvaljujući svojim učiteljima dovelo je kroz ovih šest tjedana svoje plesne korake do savršenstva.

I dok se na pobjedničkom plesnom postolju svake godine izmjenjuju zvjezdana imena jedina konstanta u ovoj plesnoj priči su četiri osobe koje moramo priznati nemaju lagan zadatak i baš zbog toga oni i jesu - zvijezde iz sjene.

Nadamo se da će nam kao što je to Elio učinio prošli put do kraja treće sezone showa i ostali suci pokazati koliko su spretni i okretni na plesnom podiju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije