Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEKSUALNI NAPAD

Natjecatelj Big Brothera ide u zatvor zbog silovanja kolegice u nesvjesnom stanju

José María López
Foto: Profimedia
1/4
18.04.2023.
u 10:15

Silovanje se dogodilo 2017. u španjolskom Big Brotheru nakon zabave uz alkohol. Snimka nikad nije emitirana, a López je nakon napada izbačen iz emisije

Bivši natjecatelj Big Brothera u Španjolskoj osuđen je na 15 mjeseci zatvora zbog seksualnog napada na svoju kolegicu.
José María López napao je sudionicu reality TV showa 2017. nakon zabave uz alkohol, piše BBC.  Snimka nikada nije emitirana, a López je nakon napada izbačen iz emisije.

Sudac je rekao da je Lopez "vođen požudnim impulsom" i da je znao da je žrtva "u pijanom stanju". Žrtva je prijavila incident policiji 2018. Suđenje je trebalo započeti u veljači 2022., ali je odgođeno jer se nije osjećala sposobnom svjedočiti. López i žena bili su u vezi unutar Big Brother kuće prije napada.

 Kako je objavio sudac, López je skinuo žrtvine hlače dok je par dijelio krevet, prije nego što je napravio "seksualne pokrete" ispod popluna.  "Žrtva je rekla "ne mogu" prije nego što su se okrivljenikovi nepristojni pokreti nastavili nekoliko minuta, sve dok lice i ruka žrtve nisu bili otkriveni, otkrivajući njezino nesvjesno stanje, što je navelo producente da interveniraju", napisao je sudac. López se branio kako nije znao da je njegova žrtva bez svijesti.

Sudac je rekao da je žrtvu tretirao kao seksualnu igračku, bez trunke pristanka i, posljedično, slobode s njezine strane u onome što se dogodilo, izvještava El País. Sljedećeg jutra producenti su žrtvi prikazali snimku napada u ispovjedaonici.

Unatoč tome što je López dobio kaznu od 15 mjeseci, nije jasno hoće li provesti neko vrijeme u zatvoru. Prema španjolskom zakonu, osobe koje su osuđene na kaznu kraću od dvije godine i nemaju prethodni kazneni dosje ne moraju uvijek služiti kaznu u zatvoru.

Sudac je također izrekao četverogodišnju zabranu prilaska Lópezu, tijekom kojeg vremena ne smije kontaktirati žrtvu. Naređeno mu je da joj plati 6000 eura odštete. Španjolska produkcijska kuća koja je napravila show, Zeppelin Televisión SA također mora platiti odštetu za "moralnu štetu" prouzročenu nepružanjem dovoljne podrške žrtvi.

Napad je postao javan tek dvije godine nakon što se dogodio, kada je španjolska internetska stranica El Confidencial objavila snimku trenutka kada su producenti žrtvi pokazali video napada.

Big Brother je prvi put pokrenut u Nizozemskoj 1999. godine. Riječ je o popularnom reality TV showu u kojem natjecatelji borave u namjenski izgrađenom domu više tjedana bez pristupa vanjskom svijetu, a sve njihove radnje se snimaju.

Serija je bila upletena u nekoliko kontroverzi, uključujući Australiju 2006. kada su dva muška natjecatelja izbačena zbog napada na ženu u emisiji.

VIDEO: Stavros nam se javio iz bolnice: 'Sve bi trebalo biti gotovo do početka ljeta' 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije