Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diva u Lisinskom

Natalie Cole: Album je u čast djevojci iz Salvadora od koje sam dobila bubreg

Natalie Cole
Foto: Filip Brala/PIXSELL
03.11.2013.
u 14:00

“Natalie En Español” prvi je njezin uradak poslije bolesti i transplantacije, a u sklopu europske turneje kojom ga promovira došla je i u Zagreb i otkrila nam kako se danas osjeća, ali i što ju veže s Whitney Houston

Kada je prije tri godine nastupila u Opatiji i Zadru, američka soul, jazz i R&B diva Natalie Cole stvorila je s Hrvatskom neraskidivu vezu. Poželjela je vratiti se i želja joj se ispunila.

– Hrvatska je predivna. Oduševilo me Jadransko more i svake sekunde provedene na njegovoj obali uživala sam u vašoj kulturi i svim specifičnostima hrvatske zemlje. Povratku se posebno radujem jer ću ovaj put imati priliku dobro upoznati i Zagreb – kazala je za Večernji list odlično raspoložena glazbenica uoči večerašnjeg koncerta u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, kamo dolazi ravno s nastupa iz londonskog Royal Albert Halla.

Stiže u sklopu europske turneje kojom promovira novi album “Natalie Cole en Español”. Prvi je to njezin latino-album ispjevan na španjolskom jeziku iako ga Natalie ne govori baš savršeno. Ali to je i njezin prvi album poslije transplantacije bubrega 2009. godine, koju spominjemo jer je taj događaj ostavio trajni pečat i na njezinu životu i na ovom albumu, a posebice na jednoj hrabroj obitelji. Naime, album je posvetila i snimila u čast Jessici iz Salvadora, mladoj ženi tragično preminuloj od posljedica moždanog udara u osmom mjesecu trudnoće. Njezina je obitelj Natalie spasila život doniravši joj bubreg mlade žene u trenutku kada se Natalie borila s teškom bolešću i osam mjeseci odlazila na dijalizu.

– Beskrajno sam zahvalna obitelji preminule. Tim ljudima koji su izgubili voljenog člana obitelji, a ipak smogli snage da tako velikodušno doniraju njezin organ. U meni sada živi mali dio te mlade žene i ona me inspirirala na snimanje ovog latino-albuma. Kao da osjećam da nakon te transplantacije i ja istinski pripadam latino-kulturi – sjetno kaže Natalie. Danas se, kaže, osjeća odlično. Ne skriva godine, a zašto i bi kada u 63. izgleda senzacionalno. Zrači mladošću i otkriva nam “recept” za to:

– Moram sve razočarati i priznati da nisam sama zaslužna za svoj izgled, tu je ipak genetika obavila svoje. I moja je majka izgledala odlično u svojim poznim godinama. Osim toga, držim se dobro izbalansirane zdrave prehrane, a koncerti me drže u fit-formi. U konačnici ipak je glazba to što me drži mladom – smije se i nastavlja govoriti o novom albumu koji, baš kao i njezinu karijeru, tijekom koje je snimila duete s Joséom Carrerasom, Placidom Domingom, Whitney Houston, Bruceom Springsteenom... krase divne suradnje:

– Sretnica sam što sam na albumu snimila duet s Andreom Bocellijem, koji je moj bliski prijatelj. Moram spomenuti i suradnju s Juanom Luisom Guerrom, kojeg sam srela na dodjeli nagrada Latin Grammy. To je najzanimljivija suradnja albuma, koja mu je dala novi latino-dah.

Osim novog materijala, u Zagrebu će izvesti i stare hitove poput “Sophisticated Lady”, “This Will Be”,... a tradicionalno dio svakog koncerta posvećuje i ocu, glazbeniku Natu Kingu Coleu, od kojeg je naslijedila talent. Kao šestogodišnja djevojčica gostovala mu je na božićnom albumu, a nastupati je počela kao 11-godišnjakinja. Nat King Cole je preminuo 1965. od raka pluća, devet dana poslije Nataliena 15. rođendana.

Poslije te tragedije karijeru je počela graditi nastupajući po klubovima s bendom Black Magic i boreći se da dokaže da nije samo Kingova kći. Zapazili su je producenti i 1975. je izdala hit-album “Inseparable”, koji ju je vinuo u svijet slave pa već 1979. na hollywoodskoj stazi slavnih dobiva svoju zvijezdu. Otad je prodala više od 30 milijuna albuma, osvojila devet Grammyja, izgradila glumačku karijeru i glumila u serijama “Zakon i red” i “Uvod u anatomiju”. Imala je tri braka, majka je sina Roberta Adama Yancyja, koji je glazbenik i svira na njezinim turnejama. Osjeća se, kaže, kao umjetnica koja još uvijek istražuje, a kamo će ju znatiželja odvesti u 2014., ne zna.

– Nikada ne odajem planove. Najvažnije je ovo sada pa fanovima poručujem da dođu na moj show, pjevaju i odlično se zabave! – zaključuje diva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije