Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kronična bolest

Naša bivša misica progovorila o svojoj dijagnozi: 'Dobro sam bez obzira na sve probleme'

Zagreb: Humanitarnom šetnjom obilježena kampanja "Sačuvajmo zdravlje dojke"
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/9
08.10.2023.
u 17:45

Ta bolest se nikada ne može povući u potpunosti jer to je nekakvo kronično stanje, ali s obzirom da sam ja u 43. godini kada bi se estrogen ipak trebao malo smanjivati, tako se smanjuje i ta bolest, objasnila je Ivana Delač

Početkom ove godine bivša misica Ivana Delač otkrila je kako joj je dijagnosticirana endometrioza i riječ je o kroničnoj bolesti kod koje se otoci endometrija, sluznice maternice koja se normalno nalazi samo unutar nje, nalaze izvan maternice.  - Dobro sam bez obzira na probleme koje sam imala. Imam osjećaj da je taj period iza mene. Dugo nisam imala neki loš dan, čak šest mjeseci. Ali najgore bi mi bilo u periodima mjesečnice, onda zbilja ne bi mogla normalno funkcionirati, premda gotovo nijednoj ženi nije ugodan taj period - rekla je sada Ivana u razgovoru za Story te objasnila neke pojedinosti o ovoj bolesti koja se često teško dijagnosticira.

- Ta bolest se nikada ne može povući u potpunosti jer to je nekakvo kronično stanje, ali s obzirom da sam ja u 43. godini kada bi se estrogen ipak trebao malo smanjivati, tako se smanjuje i ta bolest. Dakle endometrioza ovisi isključivo o estrogenu, što je razina hormona veća, to bolest ima jače simptome. Estrogeni se smanjuju smanjivanjem unosa kolesterola, a kada krenete čitati povijest bilo koje bolesti, onda shvatite da je hrana lijek, a kada je hrana lijek, onda se s namirnicama može sve - ispričala je za Story. Svoju prehranu je promijenila i već sada vidi benefite od toga.

VEZANI ČLANCI

 

- Dosta pazim na ishranu, orijentirala sam se onako na neku keto prehranu i otkad pazim što jedem, zbilja se osjećam super. Jedem puno avokada, salate, piletinu, ne jedem crveno meso, kao ni ništa začinjeno, a odrekla sam se i sireva - rekla je Ivana.

Ivana je pobijedila na izboru za Miss Universe 2003. godine i nakon toga predstavljala je Hrvatsku na svjetskom izboru koji je bio održan u Panami. Nakon osvojene titule Miss Universe Hrvatska Ivana je diplomirala na Fakultetu za menadžment u turizmu, a pojavila i na malim ekranima i to 2005. godine kada je na HRT-u bila dio sportske redakcije i emisije Studio F1 koja prati Svjetsko prvenstvo u Formuli 1.

GALERIJA Vjenčanje Aleksandre Prijović i Filipa Živojinovića

Zagreb: Humanitarnom šetnjom obilježena kampanja "Sačuvajmo zdravlje dojke"
1/12

Nakon toga uslijedio je angažman na radio Ciboni gdje je Ivana uređivala i vodila showbizz emisiju Celebrite. Iza nje su brojni odrađeni projekti i voditeljski angažmani na modnim manifestacijama, a trenutno je dio Direkcije izbora Miss Universe Hrvatske gdje radi kao direktorica odnosa s javnošću i organizatorica je i modnog događanja Riječke stepenice.

VIDEO Tko je Aleksandra Prijović? Srpska pjevačica živjela je u Hrvatskoj, a u braku je sa sinom teniske legende

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
dugiarap
21:46 08.10.2023.

Udala se za kriminalca Đolu, razvela se kad je ovaj zavrsio u zatvoru a ona potrošila svu lovu sto je dotični ukrao, pravila se nevina i sad pokusava nazad u medije nebili dosla do friske lovice, e pa stvarno bi bili bolje ne trositi prostir na svakakve krimose

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije