Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glumac usmrtio snimateljicu

Napokon se oglasila! Oružarka koja je bila zadužena za pištolje na setu progovorila o nesreći i otkrila koga krivi

FILE PHOTO: Bonanza Creek Ranch where on the film set of "Rust" Hollywood actor Alec Baldwin fatally shot cinematographer Halyna Hutchins in Santa Fe
Foto: ADRIA MALCOLM
1/6
29.10.2021.
u 17:10

24-godišnjakinja je dala izjavu preko svojih odvjetnika u kojoj tvrdi da ona nije kriva za smrt Halyne. Hannah je poručila da ona nema pojma kako su pravi meci dospjeli na snimanje, a za sve krivi producente i to zbog stvaranja nesigurnog okruženja.

Tjedan dana nakon tragedije u Novom Meksiku koja je šokirala svijet u kojoj je glumac Alec Baldwin (63) slučajno usmrtio 42-godišnju snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souza (48), oglasila se i oružarka koja je bila zadužena za oružje na setu, odnosno pištolje koje su koristili kao filmski rekvizit. Pištolj je bio napunjen pravim mecima, iako nije smio biti, a Baldwin to nije znao. 

Mlada oružarka Hannah Gutierrez-Reed (24) u kolicima na setu ostavila je tri pištolja koji su trebala poslužiti kao rekviziti, da bi asistent redatelja David Halls jedan od njih predao Baldwinu ne znajući da je napunjen pravim metcima.

24-godišnjakinja je dala izjavu preko svojih odvjetnika u kojoj tvrdi da ona nije kriva za smrt Halyne. Hannah je poručila da ona nema pojma kako su pravi meci dospjeli na snimanje, a za sve krivi producente i to zbog stvaranja nesigurnog okruženja.

"Sigurnost je Hannin prioritet broj jedan na snimanju. U konačnici ovaj set nikada ne bi bio ugrožen da nije bilo pravog streljiva. Hannah nema pojma odakle su došli pravi meci. Borila se da dobije obuku i odgovarajuće vrijeme za pripremu pucnjave. No sve je postalo nesigurno zbog različitih čimbenika, uključujući nedostatak sigurnosnih sastanaka", navodi se u priopćenju. 

Inače, i sama je mjesec dana pred snimanje filma u jednom podcastu spomenula kako nije sigurna je li spremna za taj projekt. 

I dok neki krive Hannah za tragediju, mnogi okrivljuju i asistenta redatelja Davida Hallsa koji je Baldwinu dao pištolj u ruke i viknuo "hladan pištolj", što bi značilo da nije napunjen, odnosno da je siguran za ispaljivanje za potrebe snimanja. No, nije bio. Novi detalji tragedije tek su isplivali u javnost jučer nakon što se doznalo za nalog detektivke Alexandrie Hancock koja je imala intervju s Hallsom. U njemu piše da je Halls priznao kako nije provjerio sve metke u pištolju, a sve stoji u službenoj izjavi u policijskom nalogu za pretres koji je objavljen u srijedu.

VIDEO>>Strašna tragedija: Glumac Alec Baldwin na filmskom setu pucao iz rekvizita i ubio snimateljicu, a ranio redatelja

Ključne riječi

Komentara 9

PO
poluprovokator
19:55 29.10.2021.

Njeno je bilo da osigura potrebne adekvatne rekvizite ("ćorke" i pištolje sa ležištima u koje ne stane metak pune duljine te ima pregradu u cijevi slično kao plinski pištolji) i stavi ih provjerene na stol a redatelj/pomoćnik odabire ponuđeno sa stola i bez daljnjih provjera uruči glumcu za snimanje scene. Znači pomoćnik redatelja nije tu da provjerava stanje rekvizita i čime je napunjen nego je to posao oružara.

ST
Stari
17:54 29.10.2021.

Lažno oružje za snimanje ima pregradu u cijevi i td. Da o mecima ne govorimo .To su ćorci. Kako se može dogoditi da pravo oružje dođe tamo. To je glavni problem.

PI
Pitagora
17:52 29.10.2021.

Naravno da ne zna, da je znala ne bi stavila prave metke. Sva je smotana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije