Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločesti rahmi

'Na Instagramu mi je jedna djevojka napisala 'Proklet bio, nitko te ne voli, umrijet ćeš sam''

Tuđi život
22.05.2016.
u 19:07

Nisam imao priliku popeti se na stubu koja bi vodila do toga da imam unuke. Ne ispadne sve onako kako smo zamišljali - kaže Civan

Serija Tuđi život popularna je i zbog zanimljivih i slojevitih likova, među kojima ima i nekoliko upečatljivih negativaca. Jedan od njih je i Džihanov otac Rahmi, koji je naknadno došao u seriju. Glumi ga poznati turski glumac Civan Canova (61), koji je ne samo odličan glumac nego i jako dobar slikar.

– Prošlo ljeto odlučio sam se priključiti timu. Scenarij i likovi su posebni. Zaista mi se svidio lik Rahmija koji je posve drukčiji karakter od svih likova koje sam dosad igrao. I prije sam igrao negativce, kao u filmu Zatvorenici, ali ta uloga nije bila kao Rahmijeva. Riječ je o različitim likovima, Rahmi je slojevitiji lik i ima grižnju savjesti, mora se suočiti s prošlošću i sa svojim sinom – kaže Civan kojem su poznati takvi likovi, no on ne bi nikad mogao kovati urotu protiv vlastitog sina. Mnogi koji gledaju Tuđi život to ne shvaćaju, pa mu na društvenim mrežama znaju čak i slati prijeteće poruke.

– Na Instagramu mi je jedna mlada djevojka napisala: “Proklet bio, tebe nitko u životu ne voli, umrijet ćeš sam.” Lijepo je poistovjetiti se s likom, ali to istodobno može biti i shizofreno. Loše je ako se netko odvoji od životne stvarnosti i traži je u nekom izmišljenom liku – kaže Civan Canova i priznaje kako je bio jako zločesto dijete. – Majka me vodila liječnicima misleći da sam lud. Bio sam jako zločest kao dijete. Doduše, svako je dijete nestašno, ali ja nisam bio kao većina djece. Istina, nisam radio štetu. Kad bih bio zločest, majka bi mi odmah počela pjevati lijepe uspavanke i govorila bi mi da ih pjevam ako joj se što dogodi. Onda bih ja plakao i molio se da se mami ništa ne dogodi. Bio sam osjećajno dijete – kaže glumac. Majka ga nikad nije tukla, no bojao se učiteljice u osnovnoj školi od koje je redovito dobivao batine. Odrastao je u velikoj obitelji uz troje braće i sestara, a ljubav prema umjetnosti naslijedio je od oca, ali i očuh je na njega utjecao.

– Moj je otac bio redatelj i glavni intendant u državnom kazalištu Mahir Canova. Poslije sam odrastao uz očuha Kartala Tibeta, slavnoga glumca i redatelja. On je otac dvojice moje braće i zaslužan je što je cijela obitelj umjetnički nastrojena. Otac mi je bio uzor. Poznavao sam velika glumačka imena odmalena i oni su me jako voljeli. U takvu je životu teško ne biti naklonjen umjetnosti – ističe Civan, no dodaje i kako mu je žao što je kazalište izgubilo ugled. Iako je odrastao u velikoj obitelji, Civan nema djece.

– Jednostavno mi se u životu nije poklopilo. Želio sam imati djecu, jako sam želio. U srednjoj školi maštao sam da ću, kad napunim šezdeset godina, odlaziti u kazalište s unucima. Međutim, nisam imao priliku popeti se na stubu koja bi vodila do toga da imam unuke. Ne ispadne sve onako kako smo zamišljali. Ali nisam zbog toga osjećao preveliku prazninu. Činjenicu da nemam djecu ne doživljavam kao golem gubitak u svome životu – kaže glumac koji je u životu imao i problema s alkoholom. – Život mi je dovodio i dobre i loše ljude... Kad bolje razmislim, svi su oni imali utjecaj na moj život. Trenutačno sam zadovoljan sobom. Imam tisuću zanimacija, nemirna sam duha, znam se posvađati sam sa sobom. Ali u životu se zaista ni zbog čega nisam pokajao – zaključio je Civan Canova.

>> Džandan je vrlo egoistična i stroga, a to nikako nisu i moje osobine

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar bosanac1951
bosanac1951
19:46 22.05.2016.

Jel to još neko gleda ?

Avatar salko1951
salko1951
09:23 23.05.2016.

Gleda ,gleda..A šta ti gledaš??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije