Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SA SMIJEŠKOM NA LICU

Miro Bulj kritizirao premijera u Saboru, Jandroković mu odgovorio citirajući Gibonnijev hit

Gordan Jandroković
Foto: HRT/Screenshot
1/6
13.04.2023.
u 13:33

- Čestitam na ovom nadahnutom govoru. Ima ona pjesma "Već je vrime da se pomirim sa svitom. I tiho ko da zaronim na dah. U svemu sad mogu naći nešto lipo, lipo. I reći "Živote, dobar ti dan" - kazao je predsjednik Sabora, koji je tako nastavio niz referriranja na popularne pjesme, nakon Vojka V., Hladnog piva i Konstrakte

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković poznat je kao ljubitelj glazbe, a nerijetko u Saboru i citira neke hitove. U današnjoj raspravi o Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira za govornicom je bio MOST-ov zastupnik Miro Bulj, koji je ponovno napao premijera, a Jandroković ga je prvo slušao sa smiješkom. 

- Nepovjerenje ljudi u pravosuđe je ključni problem. Vi ste napravili da se ni ovdje glas naroda ne čuje. Ovdje se raspištolji premijer, e to može. Heroj Ukrajine može što hoće. a saborski zastupnik ne može. Tijekom mojih 30 sekundi dobijem samo opomene, i 'ajde kući - žestok je kao i obično bio Bulj, a Jandroković mu je odgovorio Gibonnijevim stihovima. 

- Čestitam na ovom nadahnutom govoru. Ima ona pjesma "Već je vrime da se pomirim sa svitom. I tiho ko da zaronim na dah. U svemu sad mogu naći nešto lipo, lipo. I reći "Živote, dobar ti dan" - kazao je predsjednik Sabora. 

Inače, ovo je već četvrti put u posljednje četiiri godine da Jandroković odgovara stihovima popularnih pjesama.  Tako je 2019. novinarima odgovarao na optužbe bivše ministrice Gabrijele Žalac, koja je tvrdila da joj afere podmeće netko iz HDZ-a.

'Morate nju pitati. Glavni tajnici ne moraju sve znati. Možda postoje neke informcije koje do mene nisu došle. Možda netko je sabotira i protiv nje lobira, možda je Vlada, možda su Srbi, možda masoni', kazao je Jandroković, kroz smijeh, citirajući pjesmu 'Kako to' Vojka V. 

Prije dvije godine predsjednik Sabora pokazao je da mu je poznat i opus Hladnog piva, kada se nadovezao na govor zastupnice Ivane Kekin iz Možemo. 

- Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavljuje da se ljude u Hrvatskoj progoni samo zato što su HDZ-ovci, a premijer Andrej Plenković objašnjava da nema brige jer se njemu odmah ‘pale lampice’ kada je nešto sumnjivo, navela je Kekin. “Pitanje je li radar za kadar premijera neispravan ili je tako kalibriran, radi li se o nizu nesretnih okolnosti ili autentičnoj kadrovskoj politici premijera”, rekla je Kekin.

“Nije valjda sve tako sivo?”, upitao ju je nakon govora Jandroković aludirajući na pjesmu Hladnog piva čiji je frontmen njezin suprug.
Nakon Vojkovog ‘Kako to’, lani se Jandroković poslužio stihovima osebujne Konstrakte i njene pjesme ‘In Corpore Sano’, nadovezavši se na izlaganje zastupnice Dalije Orešković, koja je također parafrazirala srpsku eurovizijsku predstavnicu.

“Koja li je tajna zdravih država, koja li je tajna? Mislim da u pitanju su nezavisne institucije koje čuvaju svoj integritet i riječ struke”, započela je svoje izlaganje Orešković. “Što ćemo sad?”, zapitala se Orešković, na što joj je Jandroković reterirao: “A zastupnica mora biti zdrava.”

VIDEO: Jasmin Stavros nastavlja s terapijom zračenja, a bol popušta: Liječnik otkrio zanimljiv detalj

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Carbonado
Carbonado
15:49 13.04.2023.

Zašto nije pjevao recimo "Čavoglave" (ili bar nešto od Elementala) kad je bio na čelu izaslanstva koje je gledalo kako u srpskom parlamentu ona mješina Šešelj gazi hrvatsku zastavu? Na muci se poznaju pjevači, Gordane.

MI
MiljenkoTravić
14:50 13.04.2023.

ajmo sljedeći put birat komičare u Sabor pa barem da pokušaji humora i "vidi kako sam mudro šaljiv" bude smisleno.

NO
Nostromo
15:07 13.04.2023.

Jandroi njegov hmhm se stvarno sprdaju sa svima u saboru. Samo njihov odraz Kulutre i morala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije