Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKE PRAVDE

Milanović je na objavi izlaska na izbore citirao stihove pjesme kultnog domaćeg benda

Film
Foto: Screenshot
1/12
15.03.2024.
u 17:16

Rijeke pravde dolaze, izlit će se na proljeće i živjet ćemo u jednoj boljoj, pravednijoj Hrvatskoj - rekao je Milanović i ponovno citirao jednu poznatu pjesmu. Radi se o pjesmi "Rijeke pravde" grupe Film, s njihovog albuma "Signali u noći" 1985. godine

Predsjednik Zoran Milanović iznenadio je danas javnost objavom kako će biti nositelj SDP-ove liste na predstojećim izborima za Sabor. 

- U životima svakoga od nas postoje trenuci kad trebaš izaći iz zone komfora jer drugačije ne može. Taj čas je kucnuo na moja vrata nametom stanovitog Turudića. To je kanta koja je prelila septičku jamu svih nečistoća koje guše našu zemlju godinama. Svi pokušaji su završili s još većom bezobrazlukom. Došlo je vrijeme da se konji sedlaju. Okupit ćemo saborsku većinu za vladu nacionalnog spasa. Sve neokaljane i čestite političke ljude i stranke pozivam na okupljanje. Razlike između nas postoje, ali veća od razlika je vjera da radimo za dobrobit zemlje. Rijeke pravde dolaze, izlit će se na proljeće i živjet ćemo u jednoj boljoj, pravednijoj Hrvatskoj - rekao je Milanović i ponovno citirao jednu poznatu pjesmu. Radi se o pjesmi "Rijeke pravde" grupe Film, s njihovog albuma "Signali u noći" 1985. godine. Donosimo cijeli tekst ove pjesme: 

 

On, tužni trenutak
Kuca na moja vrata
Neću mu reći zdravo
Neću ga pustiti za stol

Predugo smo bili skupa i dobro ga znam
I zato otiđi, tužni trenuče
Ne boj se, ne ostajem sam

Vojnik ima lice dječaka
Dok piše pismo kući
I slaže, slovo na slovo
Za svoju djevojku

Sjećaš li se, draga moja, kad smo bili skupa
I ljubili se pored rijeke
Čekaj me, dolazim

Rijeke pravde, dolaze
Kakve nam darove donose
Rijeke pravde izliće se
Cijelom zemljom proljeće

Neću, gledati nazad
Više se ne okrećem
Ja gledam u sutra
I to priznajem. 

VEZANI ČLANCI: 

Inače, Milanović je dosad nekoliko puta citirao poznate pjesme. Na svojoj inauguraciji 2020. godine kazao je "Ovo je kuća za nas, za sve nas – za one koji smo tu, za generacije koje dolaze i za one koje će se vratiti svojoj kući", citirajući tako pjesmu "Zemlja" beogradske grupe EKV. Iste godine na komemoraciji u Gruborima citirao je pjesmu Alekse Šantića "Ostajte ovdje", koju je uglazbila Crvena jabuka. Na inauguraciji gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića koristio je dio Azzrine pjesme "Filigranski pločnici", kada je rekao: "Oni će se od prvog dana morati voditi maksimom: ako želiš da mijenjaš ljude, ne odmeći se”. Prije dvije godine, prilikom otvaranja Pelješkog mosta, govor je završio citatom jedne od najljepših domoljubnih pjesama, "Tvoja zemlja" Vice Vukova: "To je tvoja zemlja, tu sagradi dom, tu je stari temelj, tu na kršu tom."

VIDEO: Tko je navodna ljubavnica princa Williama? Bila je najbolja prijateljica Kate, živi u kući od 106 soba

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Art of Noise
Art of Noise
18:06 15.03.2024.

Da ne bi bila Rijeka snova, na kraju. Citirat ću naslov pjesme Nene Belana. U smislu sanjanja, ne i stvarnosti/zbilje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije