Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova linija

Mate Janković: Smršavio sam 16 kilograma radi zdravlja

Foto: RTL
1/3
14.09.2017.
u 19:03

Osjećao sam se tromo i umorno, pa sam odlučio pripaziti što jedem. Smanjio sam ugljikohidrate i izbacio šećere, rekao je poznati chef

Ono što su neki gledatelji zamijetili već u prvim epizodama RTL-ova kulinarskog showa “Tri dva jedan – kuhaj!” jest drukčiji izgled novog člana žirija Mate Jankovića.

Dobro poznati chef u novi je tv-projekt ušao vidno mršaviji. Dvije-tri godine izbivanja s malih ekrana, kao i činjenica da je 39-godišnji chef bio miljenik publike i imao velik broj obožavatelja učinile su neminovno: da se ne samo Matino ponašanje, ocjenjivanje i stil komuniciranja s kandidatima nego i fizički izgled usporedi s onim kakvog ga se sjećaju. Zaključak je bio da izgleda pomlađeno i još bolje nego prije. No, to Mati u skidanju kilograma doista nije bio cilj. Zdravlje je ipak bilo prioritet. I zbog njega je uspio skinuti čak 16 kilograma.

– Jednostavno, nisam se dobro osjećao. Smetala mi je činjenica da se osjećam tromo i umorno i zbog toga sam odlučio paziti što jedem – objasnio nam je Mate dodajući kako svoju promjenu načina prehrane ne smatra dijetom.

– Ovo je samo obraćanje malo više pažnje na ono što stavljam na tanjur – ističe. Ubrzani stil života koji za posljedicu ima neredovite obroke te malo vremena za kuhanje kod kuće učinili su svoje. Ali, postoje i drugi krivci poput namirnica koje su vrlo kalorične.
– Sklon sam hedonizmu, a s time idu i kilogrami – otkrio je novi član žirija “Tri, dva, jedan – kuhaj!” koji je dobio i nove gledatelje upravo zahvaljujući njegovu angažmanu.

Mnogi vole Jankovićev neopterećeni, ležerni pristup, duhovitost te cinične komentare. A tu je i činjenica da ga kamere jednostavno vole. Iako za tv-chefove konfekcijski broj nije bitan kriterij njihova angažmana ispred malih ekrana, Mate priznaje kako su njegove kolege, kao i svi drugi muškarci opterećeni svojim izgledom i time jesu li se udebljali.

– Mislim da svatko želi izgledati bolje i bolje se osjećati. Muškarci tu nisu ništa drukčiji od žena – iskren je Janković. Za kraj, otkrio nam je i kako je stesao liniju:

– Pazio sam da jedem redovito, smanjio sam unos ugljikohidrata i šećera. To je, budimo iskreni, minimalan napor, ali ipak zahtijeva puno discipline i ustrajnosti. One su ključne – smatra popularni chef koji je nekoć maštao da postane pilot. No, “petljanje” po kuhinji kako bi pomogao majci učinili su svoje. Osim kuhanja, Matina velika ljubav su čitanje i glazba, a povremeno je znao puštati glazbu po klubovima.

Komentara 1

RI
ribar110
21:27 14.09.2017.

Mate,zaboli nas za tvoju kilazu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije