Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi spot i novi album

Massimo: Moja novogodišnja želja uvijek je ista – puno zdravlja

30.06.2014., Zagreb - Massimo Savic, pop pjevac, kantautor, tekstopisac i glazbenik.  Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
04.01.2015.
u 09:30

Glazbenik otkriva zašto konji imaju glavnu ulogu u spotu za pjesmu "Ispod nekog drugog neba", žali li za nečim u 2014. godini i što priprema na novom albumu.

Za aktualni singl "Ispod nekog drugog neba" Massimo Savić nedavno je snimio u spot, i to u bajkovitom šumskom okruženju u blizini Zaprešića. Glavne uloge u novom videouratku imali su konji, i to baš po Massimovoj želji.

Korisni komentari s YouTubea

– Moja je bila ideja da u spotu budu konji jer sam veliki ljubitelj životinja i mislim da su životinje u mnogočemu bolje od nas. Kao što je i Mark Twain napisao: životinje su kvalitetnije jer nisu odgajane po sistemu plus i minus. Mogu čak reći da poštujem životinje više nego neke ljude – kaže glazbenik i nastavlja s divljenjem govoriti o konjima koji su u spotu imali glavnu ulogu.

– U povijesti su još od crteža u starim pećinama do skica konja Leonarda da Vincija bili prikazivani kao impozantne životinje i zato sam ih htio u spotu. Konj Alando iz spota upravo je tako impozantna i plemenita životinja.

Lijepog Alanda u spotu je jahala Snježana Beljan, dok se Massimo ovaj put nije usudio uzjahati jednog od ljepotana iz konjičkog kluba Trajbar.

– Gledajući riđane i vrance kako poslušno slušaju komande vlasnika, jasno da sam osjetio želju uzjahati jednog, ali kako je cijela ekipa svjedočila i jednom nezgodnom padu, odlučio sam ne riskirati. Naime, konji su tog dana bili okruženi snimateljima, toncem, direktorom fotografije i bila je to za njih neuobičajena i nesvakidašnja situacija u kojoj su se unatoč ovoj maloj nezgodi odlično ponašali – kaže Massimo kojem je društvo na snimanju bila i kobila Chanell.

– Pjevao sam šetajući s velikom preponskom šampionkom Chanell. Inače iskustva s jahanjem konja imam jer, kad sam živio u Australiji, u školi smo petkom imali tjelesni na kojem smo često jahali i konje – prisjetio se glazbenik. Snimanje spota uvertira je i mali uvid u Massimov novi album radnog naziva "Jedan dan ljubavi".

– Album bi mogao izaći između 15. i 20. siječnja. Znam da sam obećavao da će biti gotov i ranije, no trebalo se uskladiti i sa svim suradnicima na albumu. Posebno mi je drago što je gitare na novom materijalu odsvirao genijalni David Rhodes, gitarist Petera Gabriela – otkriva nam pjevač.

Najavljuje da novi album donosi određene pomake u zvuku i ritmu u odnosu na njegov prijašnji rad. Pritom posebno naglašava da će neke pjesme biti malo bržeg ritma, što nije čest slučaj u njegovu glazbenom izričaju.

Nove pjesme prve na uvid dobiju Massimova supruga Eni i kći Mirna.

– Osim komentara i sugestija supruge i kćeri, jako su mi korisni i komentari s YouTubea i odličan su pokazatelj što se ljudima sviđa. Pjesma "Ispod nekog drugo neba" tako je u samo nekoliko tjedana imala 75 tisuća pregleda na ovom glazbenom kanalu – zadovoljno kaže glazbenik.

Silvestrovo bez nastupa

Ove godine Massimo za Novu godinu nema angažman, a to je situacija u kojoj su se, kaže Massimo, ove godine zatekli brojni njegovi kolege.

– Gradske strukture uplašene su zbog svih događaja na političkoj sceni i mislim da strahuju kako bi ih jednog dana netko mogao prozivati zbog iznosa koji su uplatili nekom glazbeniku za novogodišnji nastup. Preostaje nam čekati neka bolja vremena iako ja zbilja ne ovisim o nastupu za Novu godinu – kaže.

Nema događaja iz prošle godine koje bi na privatnom i poslovnom planu izbrisao jer, kaže Massimo, vjeruje da se sve događa s određenim razlogom i nema zbog čega žaliti ni za čim.

A što si želi u 2015. godini, upitali smo ga.

– Kod mene je uvijek višak planova, ali svake godine poželim samo jedno, a to je zdravlje. Uporna sam osoba i provedem u djelo uglavnom sve što zamislim, ali da nema zdravlja, to ne bi bilo tako jednostavno. I zato svima u novoj 2015. godini želim puno zdravlja – poručio je Massimo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije