Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
masakr u beogradu

Marijana Mikulić: 'Kakva tuga. Kakva tragedija. Do jučer smo ovakve stvari čitali o dalekim Amerikama'

Foto: Instagram
1/15
03.05.2023.
u 17:20

Na tragediju se osvrnula i glumica Marijana Mikulić, kao i mnogi drugi poznati roditelji koje su vijesti o ovom masakru traumatizirale.

Vijest o masakru u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara potresla je cijelu regiju, a vijest o tome kako je 14-godišnjak pištoljem ubio osam učenika i čuvara škole prenijeli su svi strani mediji. Na tragediju se osvrnula i glumica Marijana Mikulić, kao i mnogi drugi poznati roditelji koje su vijesti o ovom masakru traumatizirale. 

"Kakva tuga. Kakva tragedija. Do jučer smo ovakve stvari čitali o dalekim Amerikama, kao ljudi suosjećali, ali i mislili ne može se to kod nas dogoditi. Ne mogu se oteti dojmu da smo kao društvo generalno posrnuli. A što naša djeca gledaju, kako razgovaraju, s kime se druže, kakve vrijednosti im usađujemo??? Preispitujemo li se dovoljno?? Iskrena sućut obiteljima stradalih. Iskrena sućut i roditeljima ovog mladića. Dao Bog da nikad više ovakve vijesti ne pročitamo i da nitko više ovakvo što ne doživi" napisala je Mikulić koju su pogodile vijesti iz susjedne Srbije.

 

Policija je uhitila 14-godišnjaka koji je, prema dostupnim informacijama, ovaj krvavi pohod planirao mjesec dana. Uhićen je i njegov otac čijim je oružjem pucao u školi, a otac tvrdi kako je pištolj bio u sefu. 

1/55

- Dijete je u dužem vremenskom periodu planirao izvršenje djela. Motiv nije utvrđen. Vatreno oružje uzeo je iz stana od svoga oca i pripremio četiri Molotovljeva koktela. Po dolasku u školu odmah je izvadio pištolj. Pucao je u zaštitara pa se okrenuo prema djeci", opisao je načelnik Policijske uprave Beograd Veselin Milić.

Nakon počinjenih ubojstava, učenik je otišao u dvorište škole te pozvao policiju. Dječak je imao popis djece koju je planirao likvidirati. "Sam je radio plan ulaza i izlaza u školu. Sam je rekao, odredio je prioritetne mete. Skica izgleda malo kao iz videoigrice ili iz horor filma", ističe Milić.

Srbijanska vlada proglasila je u srijedu trodnevnu žalost poslije masakra u kojem je učenik osnovne škole "Vladislav Ribnikar" jutros ubio osmero školskih kolega i zaštitara škole te ranio još šestoro učenika i profesoricu, dok su osnovne i srednje škole u glavnom gradu prekinule rad. Trodnevna žalost počet će 5. svibnja. 

VIDEO U Beogradu se na mjestu masakra polaže cvijeće i pale svijeće

Ključne riječi

Komentara 2

KU
Kujttim
20:30 03.05.2023.

Ovo je ispod svake moralne i ljudske razine. Glumica Marijana Mikulić koja javno govori da njezino mlt. dijete ima dijagnozu autizma, čime na "amerikanizirani" način čini štetu upravo mlt. J.M., sada skuplja lajkove na ovoj tragediji? Majka koja javno iznosii psihopatologiju svog djeteta, kao da je gošća kod Doktora Oza, nema nikakva prava govoriti o amerikanizaciji.

DU
Deleted user
19:58 03.05.2023.

Danas barem umukni! Skupljaj lajkove negdje drugdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije