Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
egzotična ljepotica

Manekenka surinamskih korijena nova je RTL-ova voditeljica : 'Sve mi još djeluje nestvarno'

Foto: RTL
1/6
04.08.2019.
u 13:09

Ana-Klaudija Štilinović, manekenka surinamskih korijena i apsolventica agrobiznisa i ruralnog razvitka, novo je lice RTL televizije

Voditeljsku palicu emisije “Ludi Guinnessovi rekordi” uz već poznatog Nikolu Vikića-Topića odnedavno je preuzela i 25-godišnja Ana-Klaudija Štilinović. Novoj voditeljici zabavne RTL-ove emisije ovo je prvo televizijsko iskustvo, no mnogima je njezino lice već poznato.

Do sada je odradila brojne modne kampanje, a može se pohvaliti i glavnom ulogom u spotu Luke Nižetića. Čime ju je privukla televizija, odakle sežu njezini korijeni, ali i kojim bi se talentom i sama upisala u Guinnessovu knjigu rekorda voditeljica je otkrila za Večernji list.

Odnedavno vas gledamo u emisiji “Ludi Guinnessovi rekordi”. Kako je došlo do suradnje s RTL om?
Suradnja s RTL-om još mi nije stvarna, sve se lijepo poklopilo. No, pozvali su me na razgovor na RTL i dogovorili smo suradnju!

Kolega vam je meteorolog Nikola Vikić-Topić. Kako se s njim slažete? Savjetuje li vas Nikola prije snimanja? 

Nikola i ja odlično se slažemo. Jako je profesionalan, nasmijan i opušten. Boljeg kolegu nisam mogla ni zamisliti. Prije početka snimanja rekao mi je da uvijek budem svoja. Tijekom snimanja uputio mi je riječ podrške, a to puno znači.

Foto: RTL

Je li vam ovo prvi susret s voditeljskim vodama? 

Ovo mi je prvi susret s voditeljskim vodama na televiziji. Vodila sam izlete tijekom ljeta, zabavni program kao animator, konferencije i gala večeri u organizaciji fakulteta te online informativnu emisiju za Privredni.hr.

Imate li tremu prije snimanja? Kako se borite s time? 

Uvijek imam tremu prije snimanja, ali i prije bilo kojeg javnog nastupa. Trema je puno manja kad sam dobro pripremljena (kad znam tekstove) pa najviše vremena ulažem u pripremu. Prije snimanja puno plešem i slušam najdraže pjesme, duboko udahnem i mislim pozitivno. Jednom kad snimanje počne, koncentracija mi pobjegne na ono što moram reći i zaboravim na tremu.

Kako su protekla prva snimanja? Je li bilo teže ili lakše nego što ste zamislili?

Postoje li neke zanimljive anegdote ili simpatični gafovi po kojima ćete pamtiti snimanja koja su iza vas?  Prva snimanja bila su izrazito zabavna i smiješna. Bilo je lakše nego što sam očekivala jer je tim bio odličan. Svi su profesionalci u svom području, pomogli su sa stvaranjem opuštene atmosfere i vrlo sam se brzo opustila. Bilo je puno smiješnih situacija i anegdota po kojima ću pamtiti snimanja. Ne mogu ih izdvojiti, no neke ćete sigurno vidjeti u emisiji.

Imate li neki skriveni talent kojim biste se i sami mogli upisati u Guinnessovu knjigu rekorda? 

Vjerujem da bih mogla oboriti rekord u najviše izgovorenih riječi u minuti, bar mi prijatelji to uvijek kažu.

Foto: RTL

Bavite se i modelingom. Iza vas je već nekoliko kampanja. Da morate birati, biste li se radije odlučili za karijeru TV voditeljice ili manekenke?
Odlučila bih se za karijeru TV voditeljice.

Odakle sežu vaši korijeni? Mnogima ste za oko zapeli zbog egzotičnog izgleda koji vas krasi.
Moj otac je Hrvat, a majka Surinamka.

Jeste li ikada bili u Surinamu? Ako niste, planirate li uskoro? Imate li tamo nekoga od rodbine? 

Bila sam u Surinamu nekoliko puta. Tamo imam puno rodbine i jedva čekam ponovno otići u posjet.

Mnogi vas se zasigurno još sjećaju iz spota Luke Nižetića. Vi ste djevojka koja je Luku ošišala na “nulericu”.  Je li vam Luka to zamjerio?

Nadam se da nije. Luka uvijek priprema iznenađenja za svoje obožavatelje i drago mi je što sam imala priliku biti dio tog iznenađenja. Vjerujem da su mi se ruke tresle više nego njemu, ali sve je dobro prošlo i Luki je odavno narasla kosa.

Kad smo već kod glazbe, što slušate u slobodno vrijeme?
U slobodno vrijeme slušam strane izvođače. Najčešće izvođače žanrova kao što su dancehall, afrobeat, pop, r’n’b, reggae, reggaeton itd. Volim slušati Maluma, Mr Flavour, UB40, Iyanya…

Uz posao uspješno svladavate i studentske obveze. Studirate agrobiznis i ruralni razvitak. Planirate li se tome posvetiti u budućnosti?
Iako me ta profesija zanima, smatram da nije za mene i ne planiram joj se posvetiti u budućnosti.

Čime se bavite u slobodno vrijeme? Hobi su vam i strani jezici. Koliko ih govorite trenutačno?
Slobodnog vremena imam jako malo pa ga uvijek provodim s obitelji i prijateljima. Volim izlete i putovanja, ali i čitanje knjige u fotelji. Trenutačno tečno govorim engleski i nizozemski, no učila sam talijanski i grčki, a sada sam na španjolskom.

Foto: RTL

Hoćete li uspjeti ovo ljeto ukrasti malo vremena za sebe?
 Ovo ljeto rezervirano je za posao te pisanje i obranu diplomskog rada. Odvojit ću dio vremena za godišnji odmor na moru da napunim baterije.

Kakvi su vam planovi i želje za budućnost kada je riječ o poslu?
Voljela bih se nastaviti baviti televizijskim poslom. Nadam se nekoj novoj emisiji i novim izazovima.

Pogledajte i gdje su nestale i što danas rade bivše prve dame TV-a.

Komentara 13

VO
volina
17:30 04.08.2019.

Pogle ovoga pored nje. Antipatičan isto kao i emisija mu.

TZ
Tomo_zna
17:02 04.08.2019.

Imao sam čast raditi s njom prije dosta godina. Cura je karakterno sjajna i ima veliki talent u smislu komunikacijskih vještina! Inače, čini mi se da je njen prvi video prilog bio još početkom 2012. godine kad je na savršenom engleskom prezentirala hardver za tehnološku medijsku kući VIDI i njihov tehnološki youtube kanal, uostalom pogledajte: https://www.youtube.com/watch?v=RIWB_F8y6BQ

MA
Maro
18:17 04.08.2019.

Dajte više ovakvih priča! Mogu samo zamisliti da joj je dva puta teze bilo odrastanje i školovanje nego drugima ako je djetinjstvo provela u Hrvatskoj....samo naprijed curo! Nadam se da ćeš jednog dana biti direktorica turističke zajednice grada Zagreba ili neke druge uspješne tvrtke....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije