Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
flyboard - hit ljeta

Letenje iznad morske površine nije teško ni opasno kako se čini

flyboard (1)
Foto: Pixsell, Splash
1/5
18.08.2013.
u 11:00

Flyboard je u proljeće 2011. patentirao francuski prvak jet skija Franky Zapata, a najjednostavniji model košta oko 38 tisuća kuna. Na našoj obali možete ga unajmiti za oko petsto kuna i letjeti pola sata.

Želite li poput dupina skakati u moru ili lebdjeti nad morskom površinom kao Iron Man? Sada je to moguće uz novi vodeni sport flyboard! Čini se teškim i ne sasvim bezopasnim, no taj adrenalinski sport zapravo je jednostavno svladati. Morska atrakcija hit je na plažama diljem svijeta, a već su je isprobale naše misice Katarina Prnjak i Ivana Ergić, koje kažu da je užitak neopisiv, hollywoodski glumac Leonardo DiCaprio i francuski oskarovac, producent i glumac Thomas Langmann. Svi oni uživaju u adrenalinu koji im pruža naprava sa snažnim mlaznicama s vodom pričvršćena za stopala koja vas može vinuti i do deset metara iznad vodene površine.

Flyboard je u proljeće 2011. patentirao francuski prvak jet skija Franky Zapata, a najjednostavniji model košta oko 38 tisuća kuna. Na našoj obali možete ga unajmiti za oko petsto kuna i letjeti pola sata. Flyboard se pokreće snagom motora jet skija za koji je naprava pričvršćena pomoću 16 metara dugačkog gumenog crijeva. Osoba na flyboardu navigira, dok vozač jet skija kontrolira snagu kojom se flyboard kreće. Početnici će se služiti rukama kako bi postigli stabilnost lebdeći u zraku, no kada savladate osnove letenja s flyboardom otkrit ćete da vam ruke nisu potrebne za održavanje ravnoteže i letenje, već je dovoljna snaga nogu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije