Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bitka za ozdravljenje

Kostadinka Velkovska: Tumori su mi se vratili pa ne mogu na scenu, ali ja sam veliki borac

Zagreb: Glumica Kostadinka Velkovska
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/9
11.04.2023.
u 20:43

Glumica i  šansonijerka u šali kaže kako u posljednje vrijeme više ide kod doktora nego na kazališne daske no optimizam ju ne napušta

Hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica makedonskog podrijetla Kostadinka Velkovska (73) ponovno vodi bitku za ozdravljenje. Prije nekoliko godina liječnici su joj odstranili benigni tumor na mozgu, ali se javio drugi, pa i treći. - Ni u jednom trenutku nisam klonula. Nisam ja cmizdra nego borac. Doktor Rotim rekao mi je da sam najveći borac među svim pacijentima koje je imao u karijeri. Jer i u bolnici sam padala, ali i ustajala - rekla je Velkovska za 24 sata.

Glumica i  šansonijerka u šali kaže kako u posljednje vrijeme više ide kod doktora nego na kazališne daske. Ipak, zadnjih tjedana počela je odlaziti i na premijere i predstave koje je zbog korone propustila. I sama je preboljela korona virus zbog kojeg je mjesec i pol dana bila u bolnici. Bila je nepokretna te nije mogla samostalno disati, a sada je ružan period napokon iza nje. 

- Privatno me ne ništa sputava, normalno idem u dućan, skuham si, koncentracija mi je dobra, čujem, vidim, mogu zapamtiti tekst i radujem se svemu što će doći. Svakoj novoj ulozi, svakom projektu - optimistično kaže glumica koja  danas pažljivo sluša upute liječnika, disciplinirana je, a sebi ne dopušta zlokobna razmišljanja. Bolest prihvaća kao trenutačnu fazu iz koje će se izroditi nešto puno veće, bolje.

- Nekad sam mogla trčati, skakati po pozornici, sad više ne mogu. Dobila sam na Maloj sceni i ulogu s Vinkom Kraljevićem, imala sam nekoliko proba i morala sam odustati. Poremećen mi je centar za ravnotežu. Liječnik kaže da se moram oprostiti od pozornice jer bih mogla pasti s nje. Ali tako je sad, za koji mjesec bit će drukčije - zaključuje Velkovska. 

VIDEO Let 3 nastupom u Madridu oduševio i Konstraktu, u publici se vijorile hrvatske zastave

Ključne riječi

Komentara 1

TS
tsurusaki
17:34 12.04.2023.

Ma super dama. Prekrasan glas. Koliko sam samo uzivao slusajuci njeno pripovijedanje na HR... Nadam se da ce bit dobrog zdravlja i da cu je opet slusat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije