Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
scenska mašinerija

Koncert Lady Gage u Areni poput bajke iz sex shopa

GAGA
Foto: JURICA GALOIĆ/PIXSELL
1/5
06.11.2010.
u 19:30

Gagin je spektakl okupio mnoge obitelji s djecom što je pokazalo da publika vjeruje Gagi koja doista nije bila divlja kako se mislilo s obzirom na horor bajku ispričanu turnejom “The Monster Ball”.

Nisu u pravu oni koji odmahuju rukom u stilu “ma kaj Gaga”! Nakon preksinoćnjeg megaspektakla u zagrebačkoj Areni, jasno je: Lady Gaga je savršen glazbeno-scenski proizvod današnje pop kulture, kulture spektakla i potrošnje zabavnih medija stripovskoga stila. Najmanje je važno koliko se puta Gaga preodijevala na sceni, koliko su napadni njezini kostimi, koliko je litara lažne krvi i koječega tu razmazano i izliveno ili koliko se puta netko dodirivao tamo gdje to nije pristojno.

Zašto je vole?

Gagin je spektakl okupio mnoge obitelji s djecom što je pokazalo da publika vjeruje Gagi koja doista nije bila divlja kako se mislilo s obzirom na horor bajku ispričanu turnejom “The Monster Ball”.

Oduševljenje kojim su i tinejdžeri i odrasli, obraćajući puno pozornosti svom izgledu, pozdravili Gagu potvrđuje da tu kontroverznu glazbenicu vole više negoli mašineriju koja ju je proizvela. Gaga možda govori ono što joj je ta mašinerija sugerirala, ali ispod toga postoji ono što se doživljava pozitivnim. Svakako je to njezin neosporni glazbeni talent koji u čistom stanju ispliva na površinu kad se Gaga nađe sama sa svojim glasom i glasovirom u pjesmama laganoga tempa.

Nikog više ne šokira

Sve ostalo tada postaje samo scenski rekvizitarij u kojem moda i kostimografija plešu svoj poseban “monster ball”. A taj pak u eri u kojoj odjeća za dnevnu upotrebu izgleda kao kupljena u sex shopu nikoga više ne skandalizira niti šokira!

Komentara 23

SV
svarun
20:26 06.11.2010.

lady gagu umjesto jadranke!!!!!:)

OB
-obrisani-
21:30 06.11.2010.

ispravak,Lady Kra Kra je još puno radikalnija u odnosu na Madonnu..

UM
umag
20:20 07.11.2010.

kada je gaga rekla da je čula da su hrvati obdareni mojca je ubacila slovensku zastavu na gagu i potvrdila njenu izjavu uz poklič kakšnega maju čudovitega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije