Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj skrbništva

Književnik Dežulović odgovorio Dobroniću: Ako tako prolaze moćne žene, kako tek prolaze one nemoćne

Pula: U sklopu Sa(n)jam knjiga u Istri u DHB održan je  je Doručak s autorom
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/13
26.01.2024.
u 09:25

Želimo poslati javnu podršku ne Severini, odnosno, ne samo Severini, već prije svega, malom Aleksandru. Poanta cijele priče i fokus cijele priče mora biti dijete, mali Aleksandar, ne Severina, ne Milan, ne mi. Dijete, rekao je u svojoj izjavi Boris Dežulović

Severina je Vrhovnom sudu uputila otvoreno pismo nakon što je Vrhovni sud sud poništio odluku Županijskog suda o zajedničkom skrbništvu nad sinom Aleksandrom, čime se sin automatski vraća ocu Milanu Popoviću, a o cijelom slučaju oglasio se čelnik Vrhovnog suda Radovan Dobronić koji je rekao kako je situacija kristalno jasna, naglašavajući da vještak iskaz mora dati usmeno, a ne pismeno, što je i bio razlog ukidanja presude.

U svojoj izjavi u kojoj je komentirao ovaj slučaj rekao je i kako se Severina ne može "shvaćati malom i nemoćnom ženicom".

– Ona je vjerojatno najmoćnija u Hrvatskoj, i zato što je jako popularna i zato što je imućna. Ja bih tu bio jako oprezan – rekao je Dobronić za Index. Na ove izjave Radovana Dobronića odgovorio je književnik i kolumnist Boris Dežulović. 

– Želimo poslati javnu podršku ne Severini, odnosno ne samo Severini već prije svega malom Aleksandru. Poanta cijele priče i fokus cijele priče mora biti dijete, mali Aleksandar, ne Severina, ne Milan, ne mi. Dijete. Kao očita žrtva izopačenog sistema – rekao je Boris Dežulović za N1 i u nastavku komentirao i izjave suca Dobronića.

– One su u najblažu ruku, a kad ja kažem da je nešto u najblažu ruku, znate što mislim o tome… skandalozne. Neprimjereno je komentirati slučaj na način da se jedna od sudionica parnice proglašava najmoćnijom ženom u Hrvatskoj, da se uopće komentira od predsjednika Vrhovnog suda, za mene laika s tri razreda srednje građevinske škole, potpuno je nezamisliva i skandalozna. Da ne govorim koliko je pogrešna. Čak i da je točna, bila bi skandalozna – rekao je Dežulović i još objasnio:

– Što onda reći o činjenici da jedna tako moćna žena kao što je Severina bude žrtva takvog sistema? Ako tako prolaze moćne žene, moramo i trebamo misliti kako prolaze one nemoćne. Ako tako prolazi u takvoj jednoj parnici jedan Milan Popović, onda možemo misliti kako je on moćan, kad je u jednoj državi kao stranac, da ne kažem Srbin, moćniji od najmoćnije žene. Što to govori o moći žene u Hrvatskoj, što to govori o ženama uopće u Hrvatskoj, to ostavljam gledateljima da prosude.

Severini sa svih strana stiže podrška njezinih kolega, a jučer u televizijskom prijenosu dodjele nagrade Cesarica podršku su joj izrazili i dečki iz Leta 3 te Gibonni.

VIDEO Vrhovni sud objavio zašto Severininog sina vraća ocu

Komentara 26

AN
AntePortas9
10:23 26.01.2024.

Književnik Dežulović. Severine. Dobronić. Slka jadne Hrvatske.

PO
Polarus
10:02 26.01.2024.

Za nemoćne vas gospodine Dežuloviću nije bilo briga... kao što vas nije briga ni sada... Da ste odavno našli dvije - tri obitelji s sličnom problematikom i ovako se u svim medijima raspisali na udarnim stranicama o sudskim procesima (krivim naravno).. za ovaj slučaj nikad ne bi ni doznali (osim u segmentu tko su roditelji djeteta)... ali naravno... severina je "velika"... ostali "mali" su samo črčkica u vašim karticama teksta...

VI
virinvanizaćoška
10:36 26.01.2024.

Nebitan si.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije