Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klapski spektakl u Lisinskom

Dalmatinske pisme klapi Cambi, Maslina i Šufit Zagrebu za dušu

08.07.2013., Sibenik - Humanitarni koncert Za njihov osmijeh za sibensku udrugu Kamencici. Na Ljetnoj pozornici nastupila je klapa Maslina.  Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/7
17.04.2015.
u 09:00

Njima će se pridružiti gosti Tedi Spalato i Marko Škugor što jamči apsolutni vokalni užitak za sve posjetitelje. Koncert koji organiziraju diskografska kuća Scardona i Večernji list bit će na najvišem produkcijskom nivou.

Melankolični stihovi koje nosi mediteranski štih i posvećeni su ljubavi, kamenu i maslini, prožet će dvoranu Vatroslava Lisinskog 14. svibnja.

Od popa do a capelle

Datum je to koji svi zaljubljenici u dalmatinsku pjesmu trebaju crvenom bojom označiti u svom kalendaru jer se u kultnoj dvorani sprema glazbena poslastica u režiji klapa Šufit, Maslina i Cambi (Kaštel Kambelovac). Njima će se pridružiti gosti Tedi Spalato i Marko Škugor što jamči apsolutni vokalni užitak za sve posjetitelje. Koncert koji organiziraju diskografska kuća Scardona i Večernji list bit će na najvišem produkcijskom nivou uz dojmljivu scenografiju koja će uz pjesmu davati još veći dojam Dalmacije u Zagrebu.

– Radujemo se svakom dolasku u Lisinski. Za nas je to ozbiljan, kritički osviješten auditorij. Pamtim dosta nastupa i nikad nam nije bilo svejedno. Publika od svakog izvođača mora dobiti i ono glazbeno cijenjeno i ono što je možda glazbeno lako i probavljivo – kaže Hrvoje Lozančić iz klape Cambi te dodaje da je u nastupu klape najvažnija lijepa pjesma i ugođaj.

– Ali, ako se netko ustane i zapleše, nećemo mu zamjeriti. Ako se atmosfera otme kontroli, ne smeta – poručuje Hrvoje. Dolasku u Zagreb raduju se i dečki iz klape Šufit čija će pjesma "Ne diraj moju ljubav" zasigurno izazvati najburnije reakcije publike.

– Bit će tu pjesama s našeg pop-albuma, ali i a capella skladbi. A sigurno ćemo naći vremena i za kavu s prijateljima u Tkalčićevoj ili Bogovićevoj. To nam dođe kao ritual – kaže Zdeslav Mišurac, drugi bas klape Šufit. Jedno od najiskusnijih imena kada je klapska glazba u pitanju, šibenski slavuj Branko Bubica, kaže da veselje zbog koncerta vlada i među članovima klape Maslina.

Smijeh i zabava

– I danas, nakon toliko godina, osjećam silnu odgovornost i tremu, ali i želju da osjetimo i bilo zagrebačke publike. Odavno u Lisinskom nismo imali koncert. Učinit ćemo sve da publici bude zabavno i veselo. Svima nam treba uživanja u glazbi, opuštanja i smijeha, a klapa Maslina to je specijalizirala. Jamčimo smijeh i dobru zabavu – kaže Bubica te tako šalje najbolju pozivnicu za sve ljubitelje klapa.

ULAZNICE

Ulaznice (po cijeni od 120, 140 i 160 kuna te VIP za 190 kuna) mogu se kupiti od danas na blagajni dvorane Lisinski i u diskografskoj kući Scardona (Srebrenjak 64) gdje kupce čekaju posebne pogodnosti, poput popusta na CD-e iz bogate Scardonine ponude. Važno je napomenuti i da se ulaznice za najbolja mjesta u dvorani kupuju isključivo u Scardoni.

Rezervirajte svoju ulaznicu, izaberite bolja mjesta na www.scardona.hr

>>Tedi Spalato: Ne usuđujem se pjevati klapske pjesme

>>Već na prvo čitanje i slušanje demo snimke, pjesma mi je izmamila suzu

Komentara 3

MO
mojazemlja
00:02 20.04.2015.

Niti je to klapsko pjevanje,niti umjetnost.Čisti sound.Ruganje izvornoj klapskoj "pismi".Pokvarljiva roba u celofanu.Da.Omiš.

Avatar Made in Germany
Made in Germany
09:42 25.09.2018.

NE DIRAJ MOJU LJUBAV Di si stari prijatelju, sidi kraj mene vidija sam ljubav tvoju nocas bez tebe ne govori nista na nju, ja jos volim je ne diraj mi ljubav moju, ne mogu bez nje Ne diraj moju ljubav,, ne diraj moju bol previse je suza bilo u zivotu mom da vrime rane lici, ne mirim se sa tim znam da samo ona moze moju sricu vratiti Imao sam i ja ljubav, bila mi je sve još i danas tesko mi je kada sitin se

EX
explorer
23:50 19.04.2015.

Od navedenih nitko nije klapa, vec osrednji zabavnjak. Klape treba ili slusat u Omis. Sve ostalo se ne bi smjelo zvat klapa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije