Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Večera za 5'

Ivana zbog preslanog jela nije osvojila niti jednu desetku: 'Ni ona si nije oprostila taj propust'

Foto: RTL
1/5
22.04.2024.
u 19:22

Pomoćna kuharica Ivana Brnadić ugostila je protukandidate prvog dana šibenskog tjedna ovotjedne 'Večere za 5'. Za svoju večeru dobila je 32 boda i sve osmice.

- Nisam ljubitelj gljiva, a ni pita, no ostalo je bilo solidno - zaključio je Florijan. Pripremu večere započela je desertom naziva 'Morska pjena'. - Tu je očito mascarpone, a što će biti s tim, pretpostavljam borovnice - otkrio je Florijan. - Torta s bijelim fileom - dodao je Milorad.

Uslijedila je priprema glavnog jela 'Sve po mom'. - Glavno jelo - vrlo zanimljivo - komentirao je Milorad naziv glavnog jela. Uskoro je domaćica otkrila da se radi o rolanoj teletini s pršutom i sirom te umakom od gljiva s njokima. Za kraj, Ivana je pripremila predjelo 'Boje jeseni'. - Pretpostavljam da bi tu mogle ići tikvice na žaru, pršuta, luka... - pretpostavio je Florijan o predjelu. Radilo se o sicilijanskoj piti s pršutom i sirom.

Nakon što je pripremila jela, Ivana se okrenula pripremi za dolazak gostiju i aperitiv. Većina ekipe poznavala se iz grada, a onda su stigli kod Ivane koja im je za piće dobrodošlice ponudila prošek, limoncello, travaricu s medom, orahovac i višnju. - Pio sam orahovicu, bila je odlična - pohvalio je domaćicu Goran. 'Boje jeseni' stigle su prve na stol. - Nije mi odgovaralo - iskren je bio Milorad. - Volim pršut i sir, nedostajao mi je kruh, no nisam ljubitelj pita - dodao je Goran. Stiglo je potom glavno jelo - rolana teletina uz njoke i umak od šampinjona. - Izuzetno slano - komentirao je Goran. - Bilo bi mi draže da je teletina ispod peke bila. Gljiva nikako nisam ljubitelj - dodao je Florijan. - Ivana je rekla da preslano, pršut je toliko poslanio meso da nije ni Ivana taj propust mogla sama sebi oprostiti - zaključio je Casper. Za kraj - stigao je pred ekipu desert. 'Morska pjena' svidjela se ekipi, Milorad je pohvalio desert jer je obožavatelj slatkog.

- Bio je super, oduševio me i lijepo je bio dekoriran - pohvalio je Florijan desert. Dodao je isto i Milorad. - Pohvaljujem maksimalno - poručio je. Za kraj, ekipi je Ivana udijelila i poklone, a onda je sve zaključila gostima iznenađenja - 'Šuštinama'. Dame su ekipi zapjevale i tako bile lijep zaključak prve ovotjedne večere. Podsjetimo, ovaj tjedan 'Večera za 5' prikazuje emisije snimane u Šibeniku. Na snimanju šibenskog tjedna kulinarske emisije prije nekoliko mjeseci sudjelovao je i ribar Vice Martinović. Nažalost, gospodin Martinović preminuo je netom nakon snimanja. Šibenski tjedan 'Večere za 5' se prikazuje prema želji obitelji gospodina Martinovića

 

1/5

 

VEZANI ČLANCI:

 

Vice Martinović obožavao je ribarenje, poštivao tradicije svog dalmatinskog kraja, uživao u košarci i druženju s prijateljima. Tijekom šibenskog tjedna 'Večere za 5' družio se i kuhao s Ivanom Brnadić, Florijanom Žižićem, Miloradom Casperom Miškovićem i Goranom Grguričinom. Ivana Brnadić (46) dolazi iz Šibenika i po zanimanju je pomoćna kuharica. U 'Večeru za 5' prijavila se na poticaj svoj kćeri, ali i zbog prikupljanja novog životnog iskustva. Voli vrijeme provoditi na kavi s prijateljicama, u druženjima i kuhanju. Preferira dalmatinsku kuhinju. Upravni pravnik Florijan Žižić (42) iz Skradina radi u struci, a u slobodno vrijeme se bavi svojim imanjem i maslinama. Upravo na svom bajkovitom imanju ugostio je ekipu. Komunikativan je i marljiv, a od hrane najviše voli jesti mesna jela. 

Milorad 'Casper' Mišković (65) iz Šibenika po zanimanju je iluzionist i mađioničar. U 'Večeru za 5' se prijavio zbog ljubavi prema kuhanju, ali i da bi promovirao magiju. U slobodno vrijeme bavi se i politikom, a najčešće kuha mesna jela. S Goranom Grguričinom, posljednjim ovotjednim kandidatom, je u dobrim odnosima. Umirovljeni kriminalist i magistar kaznenopravnih znanosti Goran (64) dolazi z Šibenika, a u emisiju se prijavio zbog ljubavi prema kuhanju i druženja s ljudima. Svestran je, vrijeme provodi s obitelji i prijateljima. Legenda je Domovinskog rata, bio je ratni zapovjednik obrane Šibenika. Nakon rata, karijeru je nastavio na Pomorskom fakultetu u Splitu te je radio u policiji. Hobiji su mu boćanje, treniranje, maslinik i životinje te masline.

 

VIDEO: Tajči zapjevala 'Dvije zvjezdice' na zabavi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije