Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IDE BOLJA GODINA'

Ivan Zak: 'Otvaranje diskografske kuće samo je početak velikih planova koje pripremam'

Ivan Zak
Foto: Promo
1/7
05.06.2021.
u 22:00

Tijekom karijere surađivao sam s nekoliko domaćih diskografskih kuća i sa svima sam naravno bio u sjajnim odnosima. Budući da sam autor svih svojih pjesama, pišem i produciram i za kolege sa scene, kao što produciram i videospotove, normalan sljedeći korak bio je otvoriti vlastitu diskografsku kuću, kazao je Zak

Naš poznati glazbenik i kantautor Ivan Zak prekrasnom baladom zarazne melodije pod nazivom “Ide bolja godina” otvorio je novo poglavlje svoje ionako bogate karijere. Jedan od najpopularnijih domaćih izvođača publiku već godinama oduševljava svojim bezvremenskim hitovima, a da je zaista pred njim dosad najbolje razdoblje, dokazao je i pokrenuvši vlastitu diskografsku kuću IZ Records, uz dosadašnju produkcijsku kuću IZ Music & Videos. Upravo pjesmom “Ide bolja godina” odlučio je javnosti predstaviti ono na čemu je radio dugi niz godina, a vlastita diskografska kuća logičan je korak na njegovu putu.

– Pjesma je nastala prije više od godinu dana. Još sam tada imao neki osjećaj da će nam svima trebati bolja godina i mislim da u tom smjeru i idemo. Kao i sve moje pjesme, nastala je u jednom dahu, a samo taj finalni “touch” sam prepravio. To je ujedno i prva moja pjesma koju objavljujem pod etiketom IZ Records – kazao nam je Zak koji je očigledno ponovno pogodio ukus publike jer je pjesma u samo deset dana skupila više od milijun pregleda na YouTubeu.

– Ako je gledati po pregledima, a oni su mi oduvijek bili mjerodavan pokazatelj koliko je pjesma prihvaćena među mojim fanovima, mogu biti i više nego zadovoljan. Pogotovo u vremenu kada nema koncerata i žive interakcije s publikom. Upravo ta interakcija jako mi fali, jer je moja publika moj najstroži žiri. Nadam se da ću emocije pjesme “Ide bolja godina” sa svima podijeliti što prije i na koncertima uživo – kazao je glazbenik, koji nam je objasnio i kako se odlučio na otvaranje svoje diskografske kuće.

– Taj korak mi se već neko vrijeme činio najlogičnijim potezom. Tijekom karijere surađivao sam s nekoliko domaćih diskografskih kuća i sa svima sam naravno bio u sjajnim odnosima. Budući da sam autor svih svojih pjesama, pišem i produciram i za kolege sa scene, kao što produciram i videospotove, normalan sljedeći korak bio je otvoriti vlastitu diskografsku kuću. Siguran sam da će se publici svidjeti iznenađenja koja im pripremamo u idućem periodu. Imam velike planove za diskografsku kuću, no u ovom trenutku ipak još ne bih sve otkrio. Surađujem s brojnim kolegama, a s nekima od njih surađivat ću uskoro i putem IZ Recordsa – rekao je Zak. Glazbenik je poznat po zanimljivim suradnjama, a lani je napravio i jednu suradnju na svjetskom nivou, kada je s južnoafričkim glazbenicima L’Titudeom i Fya Phillyom snimio pjesmu “Ja ti se kunem”. Ta suradnja je, kaže, bila stvar trenutka.

– Kada su u pitanju suradnje, tu sam nepredvidiv. To se sve dogodi u jednom trenutku, samo kliknemo i napravimo pjesmu. Upravo se tako dogodila i ta suradnja, vrlo neplanirano. Za vrijeme dok sam ja miksao pjesmu, moj ton-majstor je s njihovim producentom bio na Skype liniji te su u pozadini slušali to što ja radim i počeli dobacivati neke rap-fraze. Tada sam skočio sa stolice i samo komentirao da bi ta suradnja bila odlična. Sve ostalo možete čuti u pjesmi – otkrio nam je Zak i dodao kako je protekle godine dosta radio premda mu jako nedostaju nastupi.

– Naravno, nastupi mi neizmjerno nedostaju, no srećom ja sam prošle godine imao pune ruke posla. Upravo na samom početku pandemije pokretanje vlastite diskografske kuće i video produkcije je bilo u punom jeku i samo sam nastavio s pripremama i radom. Bez obzira na sve, bio mi je šok vikendima ostajati kod kuće. Ali, sada ide bolja godina – optimistično kaže Zak koji se osvrnuo i na komentare upućene njegovim kolegama koji su došli na rub preživljavanja.

– Smatram da u najtežim vremenima nije sramota raditi i nešto potpuno drugačije od onoga što si radio dosad, jer sve je to sastavni dio života. Ali ne podržavam ružne komentare upućene mojim kolegama, kao ni suprotno – veli glazbenik koji je se profesionalno bavio hortikulturom, no sada mu je to samo hobi.

– Hortikulturu volim iz hobija iako je to moje zanimanje. Svake godine se dogodi da nešto mijenjam na svojoj okućnici jer volim prirodu i to je nešto što me opušta – rekao je Zak. Lani je pokazao i veliko srce, kada je napisao pjesmu “Svi smo uz vas” koju je i otpjevao s prijateljima Marijem Budiščakom, Tihom Orlićem, Tomislavom Priherom i Denisom Ferjanićem. Zak se odrekao autorskih prava na ovu pjesmu u korist gradova Petrinje, Siska i Gline, pogođenih potresom 29. prosinca 2020. godine.

– Sama činjenica da je pjesma nastala u roku od pet minuta govori sve. I to da je snimljena u jednoj noći. Već dan kasnije pjesma je bila u eteru brojnih domaćih radiopostaja i iz današnje perspektive, ništa ne bih promijenio, dapače, ponovno bih to napravio. Zahvaljujem svima koji su podržali taj humanitarni projekt i zahvalio bih svim mojim prijateljima koji su surađivali sa mnom – kaže Ivan koji se može pohvaliti nečim što nije uspjelo ni nekim njegovim starijim kolegama. Prije četiri godine napunio je Arenu Zagreb i nastupao pred 18 tisuća ljudi.

– Smatram da je taj koncert bio tek početak moje ozbiljnije karijere, a kruna dotadašnjeg rada. Najviše ga pamtim po emocijama i energiji svoje publike. Jer kada zbog tebe u dvoranu kao što je Arena Zagreb dođe 18 tisuća ljudi, to je zaista osjećaj koji želim svakom umjetniku da doživi ako već dosad nije – veli Zak. U pauzi od glazbenih aktivnosti nađe vremena i za druženje s prijateljima na kavi, što se u posljednje vrijeme događalo najčešće kod njega ispred studija. Kazao nam je i kako se u zadnjih godinu dana više družio s prirodom nego što je to radio ikada prije. Kao i drugi kolege, i on je svakodnevno na društvenim mrežama, gdje komunicira s obožavateljima.

– Ne bih rekao da sam ovisan o društvenim mrežama, koristim ih tako da bih osluškivao svoje fanove i nekada podijelio nešto s njima. Naravno da komuniciram s obožavateljima, kao i s obožavateljicama. Uvijek mi je drago čuti što oni misle o mojoj glazbi – veli Zak. A njegovi fanovi uskoro će ga moći vidjeti u Vodicama, gdje će ponovno nastupiti na CMC festivalu.

– Veselim se nastupu na CMC festivalu, a što će se događati nakon toga, nažalost, to je sve još u zraku. Ako bude moguće, sigurno ću imati nekoliko većih koncerata. Vrijeme nam ide brzo i svi smo tu gdje jesmo, ali ide bolja godina – zaključio je Ivan Zak.

VIDEO: Oliver Mlakar o Večernjakovoj ruži: Ružu za životno djelo neću nikada zaboraviti 

Ključne riječi

Komentara 1

UV
uvijekžedan
23:01 05.06.2021.

Nema zime, cajke i narodnjaci su in, pošto su mu ta velika dijela na tom nivou - bit će love !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije