Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bingeanje

Ima razloga zašto je Diplomatkinja jednom od najgledanijih serija na Netflixu

10.05.2023.
u 07:59

Keri Russell zanat je glumice u špijunskim ili trilerima zavjere ispekla u Amerikancima i Nemogućoj misiji, ali iako ovdje nije tako dobra, svejedno je serija dobila i drugu sezonu. Također pogledati jednu od najljepših žena svijeta u Citadel

The Diplomat, Netflix
Ako u nečemu Keri Russell ima iskustva, onda su to serije i filmovi o špijunima, zavjerama i tajnim misijama. Gledali smo je u zaista sjajnim “Amerikancima”, pa onda i u “Nemogućoj misiji”, da bi se sada pojavila i u “Diplomatkinji”, seriji o karijernoj diplomatkinji Kate Wyler koju umjesto u Afganistan šalju u London. Unatoč tome što je ona stručnjakinja za krizna žarišta kojih Amerikancima posljednjih godina doista ne fali. Njezin muž Hal, kojega tumači Rufus Sewell, a gledali smo ga u odličnoj seriji alternativne povijesti “The Man inthe High Castle”, političar je, također diplomat, također karijerni, koji je i velika zvijezda američke politike s ozbiljnim šansama za visoki položaj u političkim krugovima najveće svjetske demokracije. Možete pretpostaviti što je ovdje priča, Kate mora spašavati brak koji je opterećen visokim ambicijama i nje i muža, uz to se svjetske silnice stalno zaokreću i uvijek prođu barem jednim dijelom i kroz London, što je vodi u vjerojatno najuzbudljiviji dio njezina života. A u kojem ima jako puno toga izgubiti, dok je najveći dobitak ako postigne da se ne promijeni ništa. E sad, iako se nama serija dopala i početne ocjene publike govore u prilog drugoj sezoni, malo se čekalo s njezinim naručivanjem. Sigurno to nije zbog toga što Keri Russell ovdje ipak nije dala najbolje što ima, kao ni zbog radnje koja je očito namjerno učinjena razvodnjenom kako bi doista bila što lakše gledljiva s obzirom na to da se ipak prije svega radi o političkom trileru. Stvari ipak idu u prilog tome kako sve neće završiti eksplozivnim krajem jer Deborah Cahn, koja je tvorac serije, lani je potpisala ugovor s Netflixom i serija i jest napravljena upravo u Netflixovoj produkciji. A Cahnova potpisuje i dvije zadnje sezone “Domovine” i “Uvod u anatomiju” i Scorseseov “Vinil” i još toga, tako da ipak vjerujemo kako će druge sezone biti. Upravo je, razgovarajući s ambasadorima, dok je pisala “Domovinu” Cahnova i dobila inspiraciju za ovu seriju. A to bi i bilo u redu jer ako se postigne da Russellova pruži barem usporedivo dobru glumu kakvu je davala u “Amerikancima”, onda bismo dobili jedan zaokruženi dinamičan proizvod u skladu s vremenom koje sigurno neće prestati do kraja ove godine. Također, Netflix ima dosta škrtu ponudu političkih trilera, odnosno od “Kuće od karata” imao ih je vrlo rijetko. Sada gledamo “The Night Agent” koji je u redu, ali ako se i on produžuje za još jednu sezonu, svakako je dobro je da su to učinili i s “Diplomatkinjom”. A ionako ne znamo previše o tome što sve ti diplomati rade, Cahn tvrdi da ovdje ima dosta istine.

Citadel, Amazon Prime Video
Jasno je kako ćemo zbog opće globalne situacije morati istrpjeti val različitih serija o teorijama zavjere ili špijunskih trilera. Tako i u ovom pregledu imamo dvije takve serije. No taj val ne mora nužno biti nešto loše. Jer, osim što su vremena takva kakva jesu, neka je gledanost zagarantirana, pa i velike produkcije ulaze u takve tematike. I onda se može dobiti i intrigantne glumačke postave. U “Citadel” je u ženskoj glavnoj ulozi Priyanka Chopra, prema mnogima jedna od najljepših žena svijeta. Njoj je partner Richard Madden, njega poznajemo kao Robba Starka iz “Igre prijestolja”. Dakle, dvoje zgodnih glumaca začin su na triler priču o globalnoj špijunskoj agenciji Citadel koju raskrinkavaju, a sjećanja njezinih agenata se brišu. I sada snažna zločinačka organizacija Manticore ulazi u prostor koji je ostao propašću Citadele. Zadatak je preživjelih agenata da prikupe svoja sjećanja i pronađu snagu za uzvrat. Amazonov Prime Video u ovu je godinu ušao izuzetno jako, a ovo je jedan od aduta za šire mase.

Barry IV, HBO Max
Ova HBO-ova serija svakako je jedna od neobičnijih posljednjih godina. Ili, bolje rečeno, prva je u valu neuobičajenih uradaka s iznenadnim zapletima kod kojih više nije problem baviti se plaćenim ubojicom s ljudskim licem. A Barry Berkan svakako je netko takav, upravo onakav kakvim ga je želio prikazati Bill Hader koji ga glumi, ali i koji je uz Aleca Berga i tvorac serije. U uvrnutoj seriji gledali smo i Henryja Winklera, ali i upoznavali osebujne glumce poput Stephena Roota. Serija je svo ovo vrijeme izuzetno dobro prihvaćena kako od publike tako i od kritike, a Hader i Winkler dobili su i Emmyje za svoje uloge, dok je serija ostvarila ukupno 44 nominacije za tu nagradu. I sada je tu posljednja sezona s ovim kratkim sinopsisom - Cousineaua se slavi kao heroja, dok Barryjevo uhićenje ima šokantne posljedice. Sve je vodilo ovomu - eksplozivnom i urnebesnom posljednjem poglavlju “Barryja”. Bitnije je od radnje dati dostojan pozdrav jednoj od najoriginalnijih serija koje smo gledali posljednjih godina.

Pretty baby: Brooke Shields, Disney+
Svakako je ikonično lice 80-ih godina bila Brooke Shields. Od prvog pojavljivanja na ekranu u “Plavoj laguni” djevojka savršenog lica okupirala je javnost iako nikada zapravo nije imala pravi filmski hit. Međutim, ta njezina ljepota stalno ju je stavljala u središte pozornosti, a često je bila i glavnom vijesti tabloidnih i drugih showbiz medija i zbog braka s ljepušnim tenisačem Andreom Agassijem, zbog odnosa, za koji tvrdi da je bio samo prijateljski, s Michaelom Jacksonom, a tome svemu dodaje se i činjenica da ima utvrđeno zaista dugo plemićko porijeklo iz Genove u Italiji. No, Brooke Shields zbog svega toga nije imala život kakve superzvijezde ili barem starlete, ne pokazujući nikada dovoljno snage da se nosi s popularnošću za koju je, čini se, bila od početka predodređena. Od djetinstva su je pratili komplicirani odnosi, a ova dokumentarna serija donosi njezinu osobnu priču o tom teretu zbog kojega, možda, nikada nije ostvarila najviše domete te je ostala tek ikoničnom bezvremenskom ljepoticom.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije