Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
užasan dan

Ida Prester nakon tragedije u Srbiji: 'Zagrlite svoje klince danas najjače što možete'

Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/10
03.05.2023.
u 17:07

Ida Prester osvrnula se na tragediju u Beogradu. Naime, tamo je 14-godišnjak pištoljem ubio osam učenika i čuvara škole. Srbijanska vlada proglasila je u srijedu trodnevnu žalost poslije masakra

Vijest o masakru u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara potresla je cijelu regiju, a vijest o tome kako je 14-godišnjak pištoljem ubio osam učenika i čuvara škole prenijeli su svi strani mediji. Na tragediju se osvrnula i Ida Prester. Idin Suprug Vani je iz Srbije, a nekoliko godina zajedno su živjeli u Beogradu. Njihova djeca Roko i Rio tamo imaju prijatelje. 

- Nema riječi. Zagrlite svoje klince danas najjače što možete. I pričajte s njima punopuno do dugo u noć. Beograde, srce mi se slama - poručila je Ida Prester.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Idaprester (@ida_prester)

 

Policija je uhitila 14-godišnjaka koji je, prema dostupnim informacijama, ovaj krvavi pohod planirao mjesec dana. Uhićen je i njegov otac čijim je oružjem pucao u školi, a otac tvrdi kako je pištolj bio u sefu. 

1/55

- Dijete je u dužem vremenskom periodu planirao izvršenje djela. Motiv nije utvrđen. Vatreno oružje uzeo je iz stana od svoga oca i pripremio četiri Molotovljeva koktela. Po dolasku u školu odmah je izvadio pištolj. Pucao je u zaštitara pa se okrenuo prema djeci", opisao je načelnik Policijske uprave Beograd Veselin Milić.

Nakon počinjenih ubojstava, učenik je otišao u dvorište škole te pozvao policiju. Dječak je imao popis djece koju je planirao likvidirati. "Sam je radio plan ulaza i izlaza u školu. Sam je rekao, odredio je prioritetne mete. Skica izgleda malo kao iz videoigrice ili iz horor filma", ističe Milić.

Srbijanska vlada proglasila je u srijedu trodnevnu žalost poslije masakra u kojem je učenik osnovne škole "Vladislav Ribnikar" jutros ubio osmero školskih kolega i zaštitara škole te ranio još šestoro učenika i profesoricu, dok su osnovne i srednje škole u glavnom gradu prekinule rad. Trodnevna žalost počet će 5. svibnja. 

VIDEO Branimir Bradarić iz Večernjeg lista nalazi se u Beogradu na mjestu zločina: 'Ovo je nezapamćeni masakr'

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar R2D2
R2D2
17:15 03.05.2023.

Ma neka si se i ti nama javila. Sve same bg fufe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije