Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'crko marshall' na koncertu u areni

Hus: Pucanje razglasa bilo je blamaža, osramotili smo se

11.11.2011., Laniste, Zagreb - Koncert Parnog valjka u Areni Zagreb na turneji naziva
Foto: Boris Ščitar
1/2
02.06.2016.
u 17:00

Parni valjak na sudu je tražio 500.000 kuna odštete. Pristali su na nagodbu pa će u Areni u Puli imati besplatnu tehničku produkciju

Pet i pol godina od velikog povratničkog koncerta održanog nakon četverogodišnje stanke u zagrebačkoj Areni pred više od 23.000 ljudi Parni valjak mirnim se putem nagodio s tvrtkom Eldra d.o.o. koju je tužio jer im je usred pjesme ‘Nakon svih ovih godina’ pukao razglas.

Naime, članovi jednog od najdugovječnijih hrvatskih rock-bendova na zagrebačkom su Općinskom građanskom sudu od tvrtke Eldra d.o.o. tražili ukupno 500.000 kuna navodeći da su zbog nastalog muka u prepunoj dvorani bili osramoćeni te da su pretrpjeli duševne boli.

Raščistili odnose

Ipak, četiri i pol godine od pokretanja sudskog postupka protiv tvrtke, od koje su iznajmili svu opremu potrebnu za koncert, odlučili su zaključiti sudsku nagodbu.

Prema sklopljenoj nagodbi, Parni valjak odustao je od novčanih potraživanja prema tvrtki Eldra d.o.o., a tvrtka se zauzvrat obvezala na svoj trošak izvršiti svu tehničku produkciju koncerta koji će rock-legende održati 12. kolovoza u pulskoj Areni, a to uključuje i instalaciju audio, video i rasvjetne opreme. Osim toga, Eldra d.o.o. je na ročištu za mirenje, kojem su prisustvovali članovi benda Marijan Brkić i Berislav Blažević, potpisala da će platiti troškove sudskog postupka u iznosu od 50.000 kuna.

– Radilo se o nesretnom spletu okolnosti. Odnose smo raščistili kada smo iz cijele priče odstranili bivšeg menadžera. Spora ne bi ni bilo da nije bilo krivih telefona – komentirao je sklapanje nagodbe Husein Hasanefendić Hus.

Publici uskratili užitak

Iako sada o cijelom slučaju i sporu s Eldrom govori u pomirljivom tonu, Hasanefendić je tijekom saslušanja na sudu prije dvije godine konstatirao kako je bendu zbog pucanja razglasa nastala velika šteta te da im ni milijunska naknada ne bi nadoknadila pretrpljenu štetu.

– Bili smo u stanju šoka kad se to dogodilo, mene je osobno bilo toliko sram da sam odmah poslije koncerta otišao kući. Ukratko, to je bila blamaža. Osobito nas je pogodilo što se to dogodilo na povratničkom koncertu gdje je bila rekordna posjećenost – kazao je skladatelj i gitarist Parnog valjka.

Pjevač Aki Rahimovski, koji je nakon incidenta zadnji otišao s pozornice jer uopće na slušalicama nije čuo da je nestao zvuk, na sudu je rekao kako je bio jako bijesan i nervozan.

– To je bila jedna jako ružna situacija nakon koje, kada smo se vratili na binu, više nije bila ista emocija. Željeli smo što prije završiti taj koncert jer smo osjećali sram. Incident je uskratio užitak publici i nama – zaključio je pjevač Parnog valjka, a i ostali članovi benda složili su se s njime. 

Komentara 3

TA
taxiico
22:23 02.06.2016.

pa pustite Thompsona. Bolji je i ne crkava mu oprema

MA
manuutd
19:54 02.06.2016.

Uvijek bezvezni bili , uglavnom:))

BA
bassland
17:17 02.06.2016.

Plagijator-zampovac ostao bez sounda? 😄

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije