Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obnova vodotornja

Humanitarnim koncertom 'Svi za Vukovar' prikupljeno gotovo 1,2 milijuna kuna

svi za vukovar
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/26
15.05.2016.
u 23:45

Koncert je održan u sklopu obilježavanja 90. godišnjice Hrvatskog radija i 60. godišnjice Hrvatske televizije, a na njemu su nastupile brojne zvijezde domaće estrade

Na zagrebačkome Trgu Bana Josipa Jelačića održan je koncert Svi za Vukovar – donatorski koncert za obnovu vukovarskog Vodotornja. Do 23.30 sati prikupljeno je 1,155.000 kuna!

Koncert je održan u sklopu obilježavanja 90. godišnjice Hrvatskog radija i 60. godišnjice Hrvatske televizije.

Na koncertu su nastupili Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Vatra, Toni Cetinski, Ivan Zak, Colonia, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Najbolji hrvatski tamburaši, kvartet Gubec, Gabi Novak, Radojka Šverko, Tereza Kesovija, Jacques, Massimo, Vanna, klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice, Ivan Mikulić, ovogodišnja pobjednica HRT-ove emisije The Voice – Najljepši glas Hrvatske Ruža Janjiš, zbor Concordia Discors i Jole, piše HRT.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Istodobno je organiziran i pozivni centar u prostorima kavane Johann Franck. Svojim su dolaskom i javljanjem na telefonske pozive građana akciju poduprli predstavnici vlasti, gospodarstva, društvene, kulturne i sportske javnosti te brojne druge poznate osobe. Za obnovu ovog simbola hrvatskog zajedništva potrebno je sakupiti 20 milijuna kuna.

– Ovo je posebno zadovoljstvo – rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je pokroviteljica akcije "Svi za Vukovar". Nadam se da ćemo za oko godinu dana otvoriti vodotoranj za javnost. Mnogi građani žele zvati više puta, drago mi je da iz cijele Hrvatske i svim srcem zovu za Vukovar – dodala je.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Kada se vjeruje u nešto, nebo je granica, a kad smo razjedinjeni, i najbolje stvari možemo upropastiti – rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na pitanje vjeruje li da će se prikupiti 20 milijuna kuna.

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, zahvalio je svima koji će donirati novac. Zagreb je puno učinio za Vukovar, ali premalo za ono što je Vukovar učinio za Hrvatsku – istaknuo je.

– Zajedništvo je riječ koja nas povezuje, i ovim smo telefonskim pozivima povezali cijelu Hrvatsku – rekao je v.d. ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić i zahvalio svima koji su donirali za vodotoranj. HRT je uručio 73.660,79 kn koji su prikupljeni glasovanjem putem telefona u finalu The Voicea.

>>Učenici iz makarske donirali 4.700 kuna za obnovu Vodotornja

Komentara 32

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
00:15 16.05.2016.

bravo Hrvatska!

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
00:14 16.05.2016.

koliko su mesic,pusic,jovanovic,milanovic,josipovic,pupovac i ostali mrzitelji uplatili za obnovu???

TV
tv5378
00:38 16.05.2016.

Kulturnjaci,gdje ste?Ursa da li ponovo places?Yea,Ustaski dernek rekao bi Rade Sebedjija,nevladine organizacije koje se bore za civilizacijske tekovine ne vide Vukovar u svojim planovima jer to je na kraju krajeva Ustaski manifest koji revidira povijest I zeli Srbe prikazati kao genocidni narod a Srbi ''sve sto umeju je oprastanje'' kaze nakaradni Vulin.Srbi nisu vrsili pokolj na Ovcari,to su cinili pojedinci,Srbi nisu vrsili pokolj u Skabrnji,opet,pojedinci,Srbi nisu unistavali Dubronik nego pojedinci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije