Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
želi ravnopravnost

Hoda po New Yorku u toplesu da ženama pokaže njihova prava

Sanja Jovanović
Foto: Pixsell
1/2
31.07.2012.
u 18:15

U New Yorku je godinama dopušteno ženama hodati golih grudi po ulicama, a Moira Johnston žene želi podsjetiti na to pravo

S neuobičajenim prizorom susreću se stanovnici New Yorka. Ulicama ove svjetske metropole, naime, svakodnevno se u toplesu šeta 29-godišnja Moira Johnston iz Philadelphije.

Iako se na prvi pogled čini samo kao djevojka koja hoda golih grudi, Moira je zapravo aktivistica i bori se za prava žena. Naime, u New Yorku je već godinama dopušteno ženama hodati u toplesu i ona svojim postupkom želi ženama pokazati njihova prava i ohrabriti ih da slobodno hodaju golih prsa kao što to čine i muškarci.

Svoju borbu počela je nakon jednog sata joge na Manhattanu kada se nakon sata skinula u toples, a organizatori su nakon toga zatražili da se udalji. Budući da nije učinila ništa nedopušteno ili protuzakonito, doživjela je to kao kršenje svojih građanskih prava i krenula u borbu.

Kaže kako je taj zakon u New Yorku slabo poznat i da je nekoliko puta bila i uhićena jer ni policajci nisu znali da je ženama dopušteno biti na javnim mjestima bez odjeće iznad pojasa. Dodaje i kako su reakcije građana uglavnom pozitivne. 

Ključne riječi

Komentara 20

OB
-obrisani-
18:34 31.07.2012.

da to naprovi v entru beograda bila bi silovana od horde "turaka"

IB
istina_boli
18:47 31.07.2012.

S tako ruznim sisama, bolje bi joj bilo da skine i gace, mozda na nesto i ispane.

UK
Ugo Kajvez2
18:30 31.07.2012.

American lifestyle ...................... no comment ! ....................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije