Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"We are the Champions"

Grupa Queen zahtijeva od Trumpa da prestane koristiti njihove pjesme

'Freddie Mercury of Queen performs on stagePhoto: Press Association/PIXSELL'
'Duncan Raban/Press Association/PIXSELL'
10.06.2016.
u 09:34

U utorak navečer Donald Trump se pojavio na američkoj televiziji uz zvučnu pozadinu "We are the champions", legendarne pjesme grupe Queen koja se često koristi u sportskim prigodama

 Brian May, gitarist grupe Queen, zatražio je od republikanskog kandidata za Bijelu kuću Donalda Trumpa da prestane koristiti pjesme britanske rock skupine tijekom svoje kampanje.

U utorak navečer Donald Trump se pojavio na američkoj televiziji uz zvučnu pozadinu "We are the champions", legendarne pjesme grupe Queen koja se često koristi u sportskim prigodama.

U priopćenju objavljenom na njegovoj internetskoj stranici, Brian May kaže kako je primio već "gomilu pritužbi".

"Ovo nije službena izjava grupe Queen ali mogu potvrditi da od nas nije zatraženo niti odobreno pravo na korištenje naših pjesama", dodaje gitarist.

"Savjetujemo se koji korak da poduzmemo kako se to ne bi ponovilo. Neovisno od našeg mišljenja o Trumpovu programu, uvijek smo bili protiv korištenja glazbe Queena u političke svrhe", piše on u poruci.

Grupa Queen zadnja je u dugom nizu skupina i glazbenika koje su objavile kako ne pristaju da se njihova glazba povezuje s američkim milijarderom.

Rolling Stonesi, Neil Young, R.E.M. i Adele između ostalih zatražili su da Donald Trump prestane koristiti njihove pjesme.

Komentara 2

MA
majeltomoguce
10:52 10.06.2016.

Pazite sada ovo - zahtijev Queena je u potpunosti legalan i normalan. Queensi su autori te pjesme i imaju pravo sa njom raditi što got žele. A sa druge strane imate trgovce koji u SVOJOJ trgovini MORAJU posluživati sve kupcece bez razlike, iako neki ne žele prodavati ljudima određene religije, spolne orijentacije i sl. Naravno odbiti nekoga zbog nečega osobnoga je govor mržnje, ali kojim pravom bilo tko smije ulaziti u privatno vlasništvo i vlastiti izbor??? Dakle ako Queensi mogu odbiti Trumpa, zašto ga ne bi smjeli odbiti i u nekom dučanu??? Ovo su stvari koje u Americi vrijede, ali pretpostavljam da bi i kod nas, na sudu, netko tko je odbijen dobio parnicu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije