Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na festivalu u Berlinu

Goran Navojec: Bilo mi je jako stresno prijeći iz traperica u smoking

goran navojec
Foto: Agencija Zona
1/4
14.02.2014.
u 12:50

Glumac je u Njemačku otputovao s ekipom norveškog filma “Kraftidioten”, a hod po crvenom tepihu opisuje kao rijetko glamurozno iskustvo

Dok je veljača u Americi rezervirana za dodjelu Oscara, u Europi, barem što se svijeta filma tiče, sva svjetla uperena su u Berlin gdje se ove godine održava 64. filmski festival, popularni Berlinale.

Crvenim tepihom prošetale su se svjetske zvijezde poput Georgea Clooneyja i Matta Damona, ali i čitav niz poznatih europskih glumaca među kojima i naš Goran Navojec.

Norveški film “Kraftidioten”, u kojem Goran igra Stojana, nominiran je za glavnu nagradu, Zlatnog medvjeda. Hoće li i pobijediti, znat će se u subotu, predzadnjeg dana festivala, no Goran kaže da se ekipa filma time ne zamara.

– Iskreno, već to što je film nominiran fenomenalno je priznanje, a proglašenje pobjednika ipak ovisi o mnogo drugih okolnosti – kaže Goran koji se berlinskim crvenim tepihom već šetao prije dvije godine s ekipom srpskog filma “Parada”.

– Festival je s punim pravom jedan od najpoznatijih u svijetu. Nevjerojatno je dobro organiziran, a pokazalo se da su filmovi koji su se na njemu pojavili u konkurenciji poslije imali zapažene uspjehe – kaže glumac. Ipak, hrvatski film na festivalu u Berlinu prava je rijetkost.

Nagrade nisu važne

– Nema to baš puno veze s nama. Imala je Hrvatska uistinu dobrih filmova i smatram da ta industrija kod nas ide uzlaznom putanjom. Nagrade i nominacije uvijek su individualna stvar pa govoriti zašto je neki film u konkurenciji ili ne nema baš smisla – kaže Goran pa dodaje:

– Uvijek se daju napraviti filmovi za festival. Treba pratiti trendove, unijeti neke aktualne teme. Na dodjeli Oscara najbolje se vidi koliko se Akademija trudi biti pedagoška pa tako nagrađuje filmove s temom autizma kao što je “Forrest Gump” ili ropstva, što je česta tema ovogodišnjih nominiranih filmova – kaže glumac.

Goran se na crvenom tepihu festivala pojavio sa svojom agenticom Anilom Gajević iz sarajevske casting-agencije Zona, a družio se i sa srpskim glumcem Sergejem Trifunovićem koji također glumi u filmu “Kraftidioten”. U Berlin je stigla cijela ekipa filma predvođena redateljem Hansom Petterom Molandom i glumcima Brunom Ganzom i Stellanom Skarsgårdom.

Pripreme za koncert

– Istinski glamurozan dio glumačkog posla nama se rijetko događa tako da budeš sretan kada nešto na čemu si radio dobije takav tretman – smije se Goran koji je za šetnju po crvenom tepihu odjenuo smoking.

– Za čovjeka koji stalno hoda u trapericama, tenisicama i u nekom ležernom modnom izdanju, ovo je bila velika promjena. Koliko god da je bilo lijepo, bilo je i stresno – smije se Goran koji se nakon povratka u Zagreb priprema za koncert “Glumci glumcima” koji će se 23. veljače održati u Lisinskom.

– To je koncert za kolege koji su u mirovini, a koji su mnogima od nas bili razlog zašto smo se odlučili baviti glumom – kaže Navojec.

>>Serije su isplativije od kazališta, a ja sam ipak umjetnik s kreditom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije