Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDY TAYLOR

Gitarist Duran Durana otkrio da je primio revolucionirani lijek protiv raka: 'Spasio me‘

Foto: Profimedia
1/9
27.08.2023.
u 18:45

Taylor je objasnio da se dramatični preokret u njegovu liječenju dogodio nakon što mu je liječnik rekao za revolucionarni lijek protiv raka, nazvan "nuklearni lijek" koji se zove lutecij-177, a koji cilja na stanice raka te da je tako dobio još pet godina života.

Osnivač Duran Durana i gitarist Andy Taylor (62) otkrio je da je sada "asimptomatičan" nakon što je bio na palijativnoj njezi nakon dijagnoze raka. Glazbenik je otkrio da ima rak prostate u četvrtom stadiju prošlog studenog, a zloćudna bolest mu je dijagnosticirana 2018. godine. 

Taylor je objasnio da se dramatični preokret u njegovu liječenju dogodio nakon što mu je liječnik rekao za revolucionarni lijek protiv raka, nazvan "nuklearni lijek" koji se zove lutecij-177, a koji cilja na stanice raka, rekao je za The Times.

- Klasificirali su me kao palijativnu njegu, a sada nisam. Asimptomatičan sam - rekao je te objasnio da zbog terapije sada ne smije spavati u istoj sobi s drugima niti koristiti javni prijevoz, jer je radioaktivan. Taylor je završio jednu rundu liječenja i imat će još pet tura koje će se održavati svakih šest tjedana.

- Najniža točka je možda šest tjedana nakon dijagnoze, kada vas stvarnost udari svom snagom - objasnio je glazbenik, dodajući da se osjeća jako potišteno zbog ograničenih mogućnosti liječenja.

VEZANI ČLANCI

- Morat ćeš se oprostiti od svoje obitelji. Nećete dočekati deseti rođendan svog unuka. Psihološki je nevjerojatno da ne možete imati terapiju koja bi uklonila izvjesnost smrti - kazao je. 

Glazbenik je inače je u početku, kada mu je otkrivena bolest, odbio kemoterapiju jer nije želio da mu se oštete živci na rukama - svetom arsenalu za jednog gitaristu. Objašnjavajući odluku da svoju dijagnozu drži u tajnosti godinama, Taylor je rekao da želi da njegova odrasla djeca mogu nastaviti život bez da ga itko uporno pita za njegovo zdravlje. Ranije ovog mjeseca, izjavio je i da mu je ovaj lijek produžio život za pet godina. 

Podsjetimo, glazbenik je dijagnozu otkrio javnosti preko kolega iz benda Simona Le Bona, Nicka Rhodesa, Johna Taylora i Rogera Taylora, koji su pročitali pismo na njihovom govoru povodom primanja benda u Kuću slavnih rock and rolla u Los Angelesu. Taylor nije mogao prisustvovati ceremoniji.

VIDEO Joker Out oduševio publiku na Špancirfestu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije