Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Crna udovica"

Gdje je danas Guccijeva udovica? Naručila je ubojstvo svog muža, a kćeri su prekinule sve kontakte s njom

Foto: Profimedia
1/4
14.01.2024.
u 22:15

Kada je imala 22 godine, Patrizia Reggiani na jednoj zabavi 1970. godine upoznala je Maurizija Guccija, nasljednika modne kuće Gucci. Par se vjenčao 28. listopada 1972. i uskoro se preselio u New York

Na HRT-u je nedavno prikazan film "Dinastija Gucci" čija radnja donosi priču o Patriziji Reggiani koja se udala za Maurizia Guccija, a njezina velika želja za uspjehom i ambicija doveli su do velike tragedije. Patrizia je bila ljubomorna na supruga te je na kraju naručila njegovo ubojstvo, zbog čega je završila u zatvoru. Kada je imala 22 godine, Patrizia je na jednoj zabavi 1970. godine upoznala Maurizija Guccija, nasljednika modne kuće Gucci. Par se vjenčao 28. listopada 1972. i uskoro su preselili u New York. Maurizijev otac, Rodolfo Gucci, u početku nije odobravao brak jer je smatrao da Patrizia samo želi njihov novac te joj je to jedino na umu. Iako nije odobravao sinov izbor životne partnerice mladom bračnom paru je poklonio luksuzni penthouse u New Yorku. 

Patrizia je ubrzo postala dio elitnog društva New Yorka te se čak sprijateljila s Jackie Kennedy Onassis. Maurizio i Patrizia vratili su se u Milano 1982. godine, a tri godine poslije toga Maurizio je svojoj supruzi preko prijatelja poručio da želi razvod. Kada je Maurizio počeo izlaziti s Paolom Franchi to je kod Patrizije pobudilo veliku ljubomoru i nije mogla prihvatiti činjenicu da je među njima gotovo. Službeno su se rastali 1994. godine i Gucci je kao dio brakorazvodne nagodbe pristao plaćati Patriziji godišnju alimentaciju od 1,47 milijuna dolara.

VEZANI ČLANCI

 

Prema zakonu, više nije smjela koristiti prezime Gucci, ali je svejedno nastavila to činiti, izjavivši: "Još uvijek se osjećam kao Gucci – zapravo, najviše sam Gucci od svih." Godinu dana nakon razvoda 27. ožujka 1995., Maurizia Guccija ubio je ubojica na stepenicama ispred njegova ureda dok je dolazio na posao. Dvije godine kasnije Patrizia je uhićena pod sumnjom da je organizirala ubojstvo svog supruga te je osuđena na 29 godina zatvora.

Zatim je zatražila da se njezina osuda poništi, tvrdeći da je tumor na mozgu utjecao na njezinu osobnost. Godine 2000. žalbeni sud u Milanu potvrdio je osudu, ali je kaznu smanjio na 26 godina. Godine 2000. pokušala je počiniti samoubojstvo u zatvorskoj ćeliji, ali su je pronašli zatvorski čuvari. Uprava zatvora 2005. godine izašla joj je u susret te dopustila da njezin ljubimac – papiga živi s njom u ćeliji. Uz zasluge za dobro ponašanje, izašla je na slobodu u listopadu 2016., nakon 18 godina zatvora. Suđenje Guccijeve udovice izazvalo je veliki interes javnosti i mediji u Italiji su je tada prozvali crnom udovicom".

Tijekom suđenja tužitelji su naveli kako je Patrizia bila zabrinuta da će se njezin bivši suprug oženiti s Paolom jer bi u tom slučaju njezina alimentacija bila značajno smanjena. Kada je Patrizia uhićena, njezine kćeri iz braka s Guccijem imale su 18 i 14 godina, a nakon suđenja prekinule su sve veze s majkom i preselile su se u Švicarsku. Patrizia nikada nije upoznala svoje unuke, a kćeri su je prestale financijski pomagati. Udovica Gucci je sada vlasnica jedne modno-draguljarske trgovine, rijetko se pojavljuje u javnosti, a najbolji prijatelj joj je i dalje papagaj koji joj je bio i ljubimac u zatvoru. Patrizia se sada teško kreće i živi s pomoćnicom te živi od bogatstva bivšeg supruga

​VIDEO Stanković iznenadio pratitelje objavom: Dao sam mu oko 5000 eura. Bio sam grub, ostavljao poruke

Komentara 4

AL
alkemičar
12:54 15.01.2024.

Pitam se cisto teoretski, da li bi i nekom tko nije miljarder spustali zatvorsku kaznu, dozvolili kucnog ljubimca u celiji, pustili ga ranije na slobodu, a kriv je za narudzbu ubojstva supruznika? Trebalo bi negdje dodat u zakon da ako si dovoljno bogat onda propisana zatvorska kazna ne vrijedi i mozes se dogovorit sa sudom koliko bi htio odsluzit kazne uz novcanu kompenzaciju. Jer ovo je smijurija i nista vise, na nekima se trenira strogoca dok drugi prolaze takorec nekaznjeno za teske zlocine koji su pocinili.

Avatar mrbr
mrbr
11:45 15.01.2024.

Gušila ju je njegova velika ljubav prema njoj pa ga je...

BU
burza
08:40 15.01.2024.

Dali je u taljanski zakon usao muzocid

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije