Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aljoša vučković

Ferata iz 'Velog mista' više ne izgleda ovako, na novim fotkama se vidi da se potpuno promijenio

Zagreb: 17.12.1946., ro?en srpski glumac Aljoša Vu?kovi?
Foto: Boris Ščitar/Vecernji list
1/9
14.10.2023.
u 13:06

Glumac posljednjih 30 godina živi i radi u Beogradu, no prije nekoliko godina povukao se iz javnosti zbog bolesti. Nije otkrio o kakvoj je bolesti riječ. Sada su na društvenim mrežama isplivale nove slike glumca na kojima izgleda puno drukčije, točnije može se primijetiti da je vidno smršavio.

Glumac Aljoša Vučković već desetljećima slovi kao zavodnik, a mnogi ga se sjećaju iz razdoblja kada je glumio u serijama 'Bolji život' i 'Velo misto'. U seriji 'Velo misto' glumio je Feratu, dok je u 'Boljem životu' tumačio dr. Ivu Lukšića. Glumac posljednjih 30 godina živi i radi u Beogradu, no prije nekoliko godina povukao se iz javnosti zbog bolesti. Nije otkrio o kakvoj je bolesti riječ. Sada su na društvenim mrežama isplivale nove slike glumca na kojima izgleda puno drukčije, točnije može se primijetiti da je vidno smršavio

 

Aljoša se nedavno pojavio u  HRT-ovoj emisiji "Zlatna liga" u kojoj je gostovao uz Duška Valentića. Oni su se prisjetili svojih likova Ferate i Papundeka koje su igrali u legendarnoj seriji "Velo misto". Prošlo je 40 godina od nastanka slavne serije Miljenka Smoje i Joakima Marušića, a glumce i dalje zovu imenima iz ove serije. Anegdote sa snimanja "Velog mista" ispričali su u emisiji te otkrili jesu li morali učiti splitski govor i igrati balun. 

- Kad dođem u Dalmaciju, drukčije me ni ne zovu nego Ferata. U početku je moja supruga reagirala pa bi rekla: 'Pa zašto se osvrćeš na to?'. Pa onda bih slobodno mogao dići sidro ili što kažu pokupiti kofere i vratiti se nazad. To nije bilo nikakvo prozivanje, to je nešto što je održavalo to da ja pripadam njima, da je to lik koji je duboko utjelovljen u taj ambijent, da sam ja to po njihovom shvaćanju dobro napravio zato me i oslovljavaju na taj način - rekao je Aljoša. 

VEZANI ČLANCI:

Duško Valentić se prisjetio kako su na snimanje doveli umirovljenog brijača koji ih je učio šišati i brijati i onda su glumci naučeno primjenjivali na statistima. - Upropastili smo ih, ali ja danas znam i šišati i brijati - rekao je Valentić. U emisiji su pustili i nekoliko isječaka iz serije, a Vučković je ispričao i u čemu je vrijednost "Velog mista" značajna i danas. 

GALERIJA Gledali ste seriju 'Naša mala klinika'? Evo kako su glumci izgledali na snimanju prije 18 godina

Zagreb: 17.12.1946., ro?en srpski glumac Aljoša Vu?kovi?
1/29

- Kada gleda mlađa generacija nešto što je starije od 25 godina, onda kad znate da pomno prate i nakon 40 godina "Velo misto" onda znate da je to to. Materijal koji je napravljen je životan, to je priča o konkretnom vremenu i ljudima i o Hajduku - rekao je. Naglasio je kako je bitna uloga i Borisa Dvornika u "Velom mistu" i on je dao ključni ton cijeloj seriji. Aljoša Vučković jedno je duže vrijeme izbivao iz javnosti zbog bolesti. 

 - Ništa ne radim i ne mogu raditi. Bolestan sam i ne osjećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim. Osim toga, malo me i prehlada uhvatila - rekao je Vučković prije četiri godine medijima u Srbiji i nije htio otkriti detalje svoje bolesti. Prije dvije godine mediji u Srbiji najavili su kako se Aljoša vraća glumi u serijama 'Azbuka našega života' i 'Dođi jučer', a u Atelju 212  u predstavi "Ja Feđica".

VIDEO Anđa Marić otkrila da su je vodili na duhovnu obnovu kada joj je dijagnosticirana multipla skleroza: 'Mislili su da me napao đavo'

Komentara 2

ŠS
Štap sa glavom
19:52 14.10.2023.

Čudo jedno kako se čovjek s godinama promijenio.

Avatar Aurel
Aurel
14:37 14.10.2023.

"Kada gleda mlađa generacija nešto što je starije od 25 godina, onda kad znate da pomno prate i nakon 40 godina "Velo misto" onda znate da je to to." - može li netko objasniti što znači ova rečenica? i kakoo se zove stilska figura u njoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije