Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gladni ljudi

Farmeri su u gadnim problemima: Ovo je katastrofa

Foto: Nova TV
1/6
27.09.2018.
u 08:32

Imamo još dvije kile kukuruznog brašna, pola kile špeka i dva para kobasica. Sad si možete zamisliti što je to na osamnaest ljudi, kaže gazda Srećko.

Srećko kao gazda neugodno je iznenađen stanjem u smočnici. Zalihe hrane sve je manje, a farmerima je potrebno više energije s obzirom na to da svakodnevno obavljaju zahtjevne fizičke poslove.

„Iznenađen sam neugodno. Imamo još dvije kile kukuruznog brašna, pola kile špeka i dva para kobasica. Sad si možete zamisliti što je to na osamnaest ljudi. Gladni ljudi“, rekao je Srećko te dodao kako se od namirnica najviše troši meso.

Prije dolaska trgovačkog putnika farmeri su se dogovorili što će mu ponuditi te su odredili i cijenu svoje ponude.

„Ja ću sad kao novi gazda mnogo obazrivije raspolagati dukatima kojih nema nego devet. I sad, rekoh, odlučite hoćete li da vam kupim duhan ili ćete radije imati ulja, šećera i soli, pa pušite i dalje brkove od kukuruza“, objasnio je ukratko Srećko svoj način raspolaganja dukatima.

„Budući da smo prošli put ušli u dug od 10 dukata, nadam se da ćemo ovaj put to uspjeti pokriti i naručiti dodatno što nam treba“, kazala je optimistična Maja M.

Na vrata farme stigao je trgovački putnik. Farmeri su prvo podmirili dug od 29 dukata, a zatim, da bi mogli kupiti nove proizvode, trgovačkom putniku ponudili su puru, kozlića i svoje rukotvorine. Škrinjica je tako bila teža za 40 dukata jer su uspjeli prodati puru i kozlića, no za iduću narudžbu farmeri su morali platiti unaprijed. „Ovo je katastrofa“, zaključio je Srećko. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije