Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozitivan utjecaj

Eva Višnjić otkrila kako su ona i Goran vegani, a u svom domu uopće ne drže meso: 'Gadi mi se to'

Foto: Instagram
1/13
26.12.2022.
u 12:40

Eva je dodala i kako su prvo izbacili mlijeko i mliječne proizvode iz prehrane, a nakon što su se odrekli i mesa zaključili su da to na njih pozitivno utječe.

Supruga glumca Gorana Višnjića, Eva Višnjić, inače kći našeg redatelja Antuna Vrdoljaka otkrila je kako je vegan, a meso ni druge proizvode životinjskog podrijetla ne konzumira ni glumac, ni njihova djeca. Glumac je sa svojom obitelji trenutačno u Hrvatskoj gdje provode blagdane. 

- Jednostavno ne dozvoljavam da meso stoji kod nas u frižideru, gadi mi se to - rekla je Eva za green.hr. Dodala je i da je ona oduvijek bila vegan, ali nije joj smetalo da Goran nekad pojede piletinu ili puretinu. No, glumac je jednom pogledao film 'Forks over knives' i nakon njega je i on odlučio potpuno izbaciti meso iz prehrane. To je inače dokumentarac koji zagovara biljnu i vegansku prehranu i cjelovite namirnice. 

Eva je dodala i kako su prvo izbacili mlijeko i mliječne proizvode iz prehrane, a nakon što su se odrekli i mesa zaključili su da to na njih pozitivno utječe. Štoviše, Višnjić kaže da je njihov sin Vigo kao beba ima ekceme po koži koje nitko nije znao izliječiti, a kada su mu izbacili mlijeko iz prehrane, on je ozdravio. 

 Naglasila je i kako ona i Goran uvijek zajedno donose odluke. Kazala je kako je njezina ideja bila da se presele u Englesku, dok je on odlučio da će cijela obitelj prijeći na veganstvo. 

- Ima dosta brakova u kojima dođe do nepoštivanja. Ja sad ne bih mogla biti s nekim tko nije vegan. Nije mi smetalo ranije da Goran jede meso jer sam mislila da se to mora jesti, da će nam faliti u prehrani ako ne jedemo. Ali kada smo se odlučili na veganstvo, učila sam nutricionizam dvije godine i znam da nam ne treba. Naprosto nema isprike - kazala je Višnjić. 

Kako prenose mediji, obitelj je ove godine nekoliko dana provela u Šibeniku, dok su za Božić bili u Zagrebu. 

VIDEO Massimo je nanizao brojne hitove, a sve je počelo idejom Siniše Škarice koja ga je dovela do vrha top lista

Komentara 34

Avatar | spremno zidam |
| spremno zidam |
13:31 26.12.2022.

Ukratko - da je Bog htio da čovjek bude vegan, imali bismo rogove i papke. Veganstvo jest devijacija od prirodnog stanja stvari - čovjek, budući je misaono biće, jest jedina životinja koja može snagom volje raditi protiv dobrobiti svog organizma, radi npr. uzitka, ideala, nametnutih normi i sl... Dakle, biti vegan jest izbor i odluka svakog pojedinca, ali promovirati to kao “ispravnije” od normalnog načina ishrane, jest pomodarstvo i glupost par excellence.

KA
kažemja
13:02 26.12.2022.

Nemam ništa protiv vegana ,dapače ali mislim da djeci nametati na silu da budu vegani ,nije u redu i nije ispravno. Djeca imaju pravo na samostalnu odluku ,žele li biti vegani ili ne . Djeca su bića za sebe i nametanje vlastitih životnih stavova i uvjerenja nije dobro.Ako oni kasnije žele biti vegani kada budu punoljetni to je druga stvar.

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
13:54 26.12.2022.

Kada je točno postala oduvijek veganka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije