Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV

'Došlo je doba kad o toplesu nećemo raditi tabu. Severina će u javnost izlaziti dozirano'

Foto: Vecernji
1/4
22.08.2018.
u 16:55

Zamjenik glavne urednice Storyja Enio Dellavia i izvršni urednik 24sata Ivan Buča u našem studiju govorili su o 'slučaju Severina'.

U našem studiju gostovali su zamjenik glavne urednice Storyja Enio Dellavia i izvršni urednik 24sata Ivan Buča, a tema razgovora bio je "slučaj Severina".

U ponedjeljak navečer internetom su počele kružiti golišave fotografije na kojima je navodno naša pjevačica. Nakon što su mediji u Srbiji objavili fotografije, sutra ujutro odmah su reagirali Tomislav Petrović, menadžer pjevačice, njen suprug Igor Kojić i njen bivši partner Milan Popović. 

 

Na društvenim mrežama nije se toliko komentirao ovaj slučaj, a Enio Dellavia to objašnjava ovako:

- Ovaj put su primat preuzele komunikacijske mreže inboxi, bilo da je riječ o Viberu ili WhatsApp, gdje su se raspačavale fotografije na koje zapravo nitko nema autorska prava i time se kršio zakon. Možda je jednostavno došlo doba kada o toplesu nećemo raditi tabu.

Pojavile su se razne teorije tko je plasirao u javnost ove fotografije, a jedna od teorije koja se pojavila na naslovnicama novina u Srbiji je da je pjevačica sama plasirala ove fotografije.

- U medijima u Srbiji glavna je teza kako je to sama napravila jer joj je karijera u padu. Nisam primijetio da joj je karijera u padu zadnjih 30 godina i mislim da u tome nema uporišta. Ta teorija je držala možda vodu kod nekih početnika, kod Severine ne vjerujem da bi to bio slučaj. Kao i prije 14 godina kad se pojavio njen video s jahte, tada su bile teorije kako su to političke igre da se skrene pažnja s nekih važnijih društvenih tema - kaže Buča. 

Na pitanje hoće li se pjevačica oglasiti o ovom slučaju Dellavia kaže:

- Ne znam na temu čega bi se trebala oglasiti, ukradena su njena autorska djela, nemate se što opravdavati što imate fotografije koje nisu bile namijenjene javnosti.

Buča veli kako će Severina sigurno u javnost izlaziti dozirano i na način kako to bude htjela. 

Cijeli razgovor pogledajte u videu u gornjem dijelu teksta.

1/17

Komentara 16

VE
verakruz
17:31 22.08.2018.

Pa vi niste normalni! Dozirano? Stara profuknjaca od 50 godina? Vama je to lijepo?Fujjj

TH
thu
17:20 22.08.2018.

Bokte pa kolko je ova baba iskeširala love da je svaki dan "obrađujete" u svakom mediju...zagrebla je duboko u crni fond, al đaba, više se malo tko pali na raskvašenu k......

Avatar Django
Django
17:47 22.08.2018.

Javnost uopće nije uključena u “slučaj Severina” i javnosti puca prsluk je li se ona slikala gola, polugola, gola na kvarat ili obučena. Nju više nitko ne doživljava. Jedino ako mediji sami sebe misle proglasiti ogledalom javnosti, a to suu oni već odavno prestali biti. Ne možeš istovremeno htjeti biti kreator i ogledalo javnog prostora, jer se kao kreator neizostavno pojavljuješ u ogledalu. Najnoviji primjer je novinarka koja je ustvari aktivistica, a ustvari performerica pred zgradom Vlade. Eto, mene više zanima je li dotična pristalica zelenog pokreta, jesu li fekalije vlastite bio-proizvodnje i kolika je mjesečna količina tog bio produkta, te ima li dotična prijavljen OPG za proizvodnju stajskog gnoja. To me više zanima nego Severinine sise, jer je to slika i prilika današnjeg novinarskog poziva u Hrvatskoj. Zarada kruha svagdanjeg preko govana. Nazdravlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije