Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domenica Žuvela

Nova Huljićeva uzdanica: Sigurna sam da neću biti pjevačica Magazina

Domenica
Foto: Promo
1/4
15.07.2017.
u 19:21

Domenica Žuvela novo je ime na glazbenom nebu i svoju veliku promociju imala je Splitskom festivalu s pjesmom “Kad sam s tobom”. S lijepom Velolučankom razgovarali smo o glazbi, usporedbama s Jelenom Rozgom, ali i nagađanjima o tome da bi mogla zamijeniti Andreu Šušnjaru

“Kad sam s tobom” naziv je pjesme s kojom se mlada pjevačica Domenica Žuvela javnosti predstavila na nedavno održanom 57. Splitskom festivalu.

Iako je prvi put stala na veliku pozornicu kao što je ona na splitskim Prokurativama, ova djevojka iz Vele Luke na Korčuli nije sasvim nova u glazbenim vodama. Kako nam je rekla u intervjuu, pjeva odmalena, ima vrhunsku glazbenu naobrazbu, iza nje su brojne gaže s njezinim bendom Boss, a Tončija Huljića, čija je nova uzdanica, doživljava, kaže nam, kao drugog oca. S Hanom Huljić, koja joj je za pjesmu “Kad sam s tobom” otpjevala prateće vokale, najbolja je prijateljica. 

Posljednje vrijeme mediji su se raspisali o vama kao o novoj Huljićevoj uzdanici, no vi baš niste sasvim novi u glazbi? Kako ste se uopće počeli baviti glazbom i tko vas je prvi prepoznao?
Moram priznati da je i mene iznenadilo toliko zanimanje javnosti i domaćih medija. Glazbom se bavim otkad znam za sebe, a sve je krenulo upisom osnovne i srednje glazbene škole, a kasnije i Glazbene akademije u Splitu. Talent za glazbu naslijedila sam od svoje mame, koja i danas pjeva. Slušala sam je cijelo djetinjstvo, pa dosta pjesama nisam čula u originalu nego u njezinoj izvedbi. Usudila bih se reći da me nitko nije prepoznao. Sama sam počela pjevati kad sam upisala prvu godinu fakulteta. Svaki vikend putovala sam kući na nastupe, ali s obzirom na fakultetske i druge obveze, ipak sam s vremenom u Splitu našla novu grupu Boss, s kojom sada sviram i s kojom ću nastaviti raditi. 

Domenica
1/7

Kako je i kada počela vaša suradnja s Huljićem? Naime, bili ste dio njegova benda Madre Badessa, a pjevali ste i prateće vokale Petru Graši...
Snimala sam prateće vokale i drugim izvođačima, ne samo Petru i Madre Badessi. Tu su bili Jole, Jelena, Danijela, Magazin, Doris, Minea... Lakše je biti u pozadini priče nego glavni lik, ali s obzirom na to da se bavim pjevanjem, kad se pojavila prilika da i sama dođem u prvi plan, pomislila sam: zašto ne pokušati. Inače, Tončija znam preko Hane, koja mi je najbolja prijateljica. On mi je kao drugi tata. Cijelu obitelj Huljić doživljavam kao svoju drugu obitelj. 

Uspoređuju vas s Jelenom Rozgom na početku njezine karijere. Kako biste to komentirali?
Općenito ne volim kad ljude uspoređuju. Za to nema potrebe, svatko treba biti svoj. No treba uzeti u obzir da je Jelena jedna od najuspješnijih hrvatskih pjevačica i svakako mi je u tom smislu to velik kompliment.

Studentica ste pete godine Glazbene akademije u Splitu. Pati li obrazovanje zbog glazbe?
Obveza je više, ali – premda zvuči banalno – doista stojim iza tvrdnje da se sve može kad se hoće. Ako voliš ono što radiš, nije ništa teško.

Možete li se jednog dana zamisliti kao pjevačica grupe Magazin? Naime, neki mediji već su vas proglasili novom Andreom Šušnjarom...
Po medijima sam nasljednica Jelene, Ljiljane, Andree, ali ne, jedno je sigurno – neću biti pjevačica Magazina.

Koju glazbu slušate privatno? Jeste li odrasli na pjesmama Magazina, Danijele Martinović, Rozge... I jeste li kao djevojčica maštali da ćete jednog dana možda naslijediti neku od njih?
Glazba koju privatno slušam vrlo je raznolika i ovisi o raspoloženju. Volim slušati svaku vrstu glazbe, od klasike do glazbe 90-ih, a uživam i u domaćoj i u stranoj glazbi. I sama se nekada iznenadim kad pogledam svoju play listu. Odrasla sam slušajući sve što je slušala moja mama, a na repertoaru je bila i grupa Magazin, kao i brojni drugi izvođači. No nisam maštala o tome da postanem njihova nasljednica.

Kakvi su vam planovi za ljeto? Je li u planu puno nastupa i hoćete li uspjeti ukrasti vrijeme za sebe?
Kao i svako ljeto, imam puno nastupa, ali me to i veseli. Stalno se nešto događa, zato i volim ljeto. Nakon Splitskog festivala jedini plan koji imam jest otići doma na otok i odmoriti se. Nemam velikih planova za dalje. Što bude, bit će. Veselim se novim izazovima koje će mi možda donijeti pjesma “Kad sam s tobom”.

Što radite kad se ne bavite glazbom? Tko je Domenica privatno? S kim se družite? Jeste li zaljubljeni?
Najveći dio mojeg života vezan je uz glazbu. Radim u glazbenom vrtiću, odlazim na gaže, snimam... Ako uspijem uhvatiti vremena, onda volim nešto sašiti ili izraditi vlastitim rukama. Dakle, opušta me sve što je kreativno. A ljubav? Zaljubljena sam u svoju toy pudlicu Zaru, koja me veseli najviše na svijetu. Zajedno provodimo puno vremena u prirodi i dugim šetnjama uz more i mogu reći da me moja Zara najviše opušta.

Komentara 2

GV
golub Vaso
05:03 16.07.2017.

nimalo iskreno, samo govori ono što su joj rekli da kaže

GV
golub Vaso
05:03 16.07.2017.

nimalo iskreno, samo govori ono što su joj rekli da kaže

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije