Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turneja za turnejom

Dino Merlin uskoro u Vodnjanu: Nastupi nakon uspješne objave novog albuma

'05.12.2011., Zagreb - Pjevac i glazbenik Dino Merlin, uoci koncerta u zagrebackoj Areni.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
14.08.2014.
u 07:45

Dino Merlin objavio je 20. lipnja svoj 11. studijski album 'Hotel Nacional', s kojeg je objavio dva hit singla - 'Ruža' i 'Školjka'...

Dino Merlin objavio je 20. lipnja svoj 11. studijski album 'Hotel Nacional', s kojeg je objavio dva hit singla - 'Ruža' i 'Školjka'. Dok je osvajao publiku, odradio je i nekoliko koncerata u Hrvatskoj. Nakon što je 09. kolovoza odradio koncert u Primoštenu, Merlin će 22. kolovoza održati koncert u Vodnjanu. Nakon Hrvatske, Merlin odlazi na turneju po Kanadi i SAD-u, nakon čega se vraća u Europu.

Album "Hotel Nacional", koji je objavljen u nakladi Croatia Recordsa i Magaze, odmah nakon objave bio je i novi ulaz na prestižnoj Billboard World Albums top listi, i to na visokom osmom mjestu! Dino Merlin ujedno je i prvi regionalni glazbenik koji se našao na ovoj globalnoj top listi, koja se temelji na broju prodanih primjeraka albuma u svijetu. Merlin je svoj posljednji studijski uradak snimao u Sarajevu, Zagrebu, Istanbulu, Berlinu, Beču, Londonu, Stockholmu, New Yorku i Los Angelesu, a s njim su surađivali i hvaljeni svjetski producenti i kompozitori. Producenti Yoad Nevo (Pet Shop Boys, Bryan Adams, Sugababes) i Richard Niles (Paul McCartney, Ray Charles, Tina Turner, Cher), mladi talentirani engleski kompozitor i producent Aaron McIntosh, turski virtuoz Hüsnü Şenlendirici, švedski jazzeri Marcos Ubeda i Gunnar Norden, zagrebački producenti Baby Dooks, Zvonimir Dusper i Enes Tvrtković, kao i Dinina ekipa iz Sarajeva Mahir Sarihodžić i Mahir Beathouse samo su neki od suradnika.

Prvi singl s albuma, pjesma 'Ruža', izabrana je kako bi potaknula mnogobrojne Merlinove fanove u regiji da se uključe u akciju pružanja pomoći ugroženima u poplavama koje su u svibnju 2014. pogodile Hrvatsku, BiH i Srbiju. Drugi singl je 'Školjka', snimana tijekom 2013. godine u studiju Longplay u Sarajevu, a spot je snimljen u rujnu 2013. godine u Sarajevu, Mostaru, Počitelju, Neumu, Hutovom blatu i Marini Frapa. Oba singla su u samo par tjedana od objave imala milijunske preglede na YouTubeu i društvenim mrežama (trenutno "Ruža" ima preko milijun i 500.000 pregleda, a 'Školjka' preko 2 milijuna pregleda), dok se album 'Hotel Nacional' već pokazao jednim od najuspješnijih albuma koji je izašao iz glazbene radionice Dina Merlina.

>>Dino Merlin oduševio tisuće ljudi u Beogradu

Ključne riječi

Komentara 1

HR
hrvoje461
10:51 14.08.2014.

Uz to sto su mu pjesme jezivo seljacke sjecam se da je taj merlin prilicno explicitno i bez zadrske izrazavao svoje protuhrvatske stavove tjekom devedesetih. Sad kad je skuzio kako kod nas ima i vise nego dovoljno seljacina koji slusaju njegove sund stihove nije vise tako glasan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije