Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki planovi

Dikan piše knjigu o mladosti, a Dolores je njegova Xsena ratnica

chansonfest 2011. (1)
Foto: pixsell
1/6
12.11.2011.
u 19:41

Radeljak kaže da će njegova knjiga biti sjećanje na najljepše trenutke u životu među kojima su i oni kada je svirao i družio se s prijateljima Zrinkom Tutićem i Arsenom Dedićem.

Ovogodišnji 14. međunarodni festival šansone Chansonfest, održan preksinoć u zagrebačkom Kazalištu Komedija, prošao je u posebnom ozračju zahvaljujući starim, uvijek šarmantnim, ali i novim zvijezdama. Među debitantima našla su se i najpoznatija imena hrvatske glazbene scene kao što su Rajko Dujmić i Alka Vuica.

 Alka je otpjevala pjesmu “Rajska ptica”, čiji je naslov izvorno glasio “Žena ima muda”. Na novi životni izazov nagovorio ju je prijatelj ili, kako sama kaže, njen duhovni vođa kad su posrijedi šansone Rajko Dujmić, koji joj je i odabrao pjesmu.

 – Pjesma je pomalo drugačija, kontroverzna, no drago mi je što sam upravo nju odabrala. Pa ja zapravo i pišem šansone – objašnjava Alka komentirajući naslov svoj pjesme.

 – Žene imaju muda, posebno kad je riječ o ljubavi – odlučno kaže jedna od naših najboljih kantautorica koja se, dodaje, mnogo promijenila od dana kad je samouvjereno krčila svoj put na domaćoj glazbenoj sceni.

 – Nekad mi se čini da sam sve luđa, no kad sam bila mlađa, bila sam puno hrabrija. Danas sam i pomalo razočarana. Zbog amaterizma ovog društva nisam mogla ostvariti mnoge svoje ideje i snove. Možda bi bilo bolje da sam otišla živjeti izvan Hrvatske, no ostala sam i nisam posebno sretna zbog toga. Gledajući unatrag na svoj život, sad shvaćam da sam trebala otići – priznala je Alka, koja ni svog sina Arijana nije mogla nagovoriti da ostane u Londonu.

 – Arijan se nedavno vratio iz Londona. Mama mu je uporno govorila da ostane, no on je slušao svoje srce. Ljubav je tu učinila svoje, nije mogao bez stare ljubavi iz srednje škole, svoje male Luce. Romantičan je na mamu! Arijan mi je sve, smisao mog postojanja – zaključila je Alka, koja je nedavno primljena u Hrvatsko društvo skladatelja.

 

Podršku starim prijateljima, posebno Alki, došao je pružiti Josip Radeljak Dikan u društvu svoje bolje polovice Dolores Lambaše.

 – Tu sam zbog svih mojih dragih prijatelja kao što su Zrinko Tutić i Arsen Dedić, s kojima sam nekad svirao i s kojima se i danas družim. O tome pišem knjigu. Neće to biti pravi memoari, samo sjećanja na najljepše dane mog života i nezaboravna druženja s dobrim ljudima – otkrio nam je Dikan. Nakon izleta u glazbene vode, Dolores se namjerava uskoro vratiti glumi. Iznenađenja, kaže, neće manjkati.

 Posljednjih mjeseci sate i sate provodi za klavirom, i to, kaže, na žalost njenih ukućana. Samouvjerena Šibenčanka otkrila nam je i kako je svih ovih godina kročila kroz život.

 – Šibenčanke su žene koje imaju svoj stav i odlučnost. Ja bih rado u životu bila princeza, neko nježno i drago biće, no moj je život uvijek bio takav da sam trebala biti Xsena ratnica, i to na Balkanu. Volim izazove, to je ono što me u životu motivira. Gdje je borba, ja se uključujem čak i kad nisam sudionik – objašnjava Lambaša, koja bi ove blagdane rado provela u Švicarskoj.

 – Bila bih najsretnija kad bismo se skrili u našu vikendicu, družili se, šetali u prirodi, kuhali i uživali – kaže Dolores, koja na pitanje koju dalmatinsku deliciju zna najbolje skuhati, spremno odgovara:

 – Najbolja dalmatinska delicija koju sam ja skuhala jest Josip Radeljak Dikan.

Komentara 5

OB
-obrisani-
20:53 12.11.2011.

čitati samo uz lavor za bljuvanje

JA
jamanuša
22:03 12.11.2011.

važna ti je kesa s lovom a ona druga se nađe

PG
praseca gripa
22:05 12.11.2011.

Ne bih to citala ni na Golom otoku. Tko je on? Olinjali prevarant i umisljeni zavodnik jos jadnijih isfucanih ,toboznjih ljepotica. Steta sto je u njegovu mrezu upala i ona dobra glumica,Ena Begovic i jadnica platila glavom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije