Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJE 30 GODINA

Denis Latin pokazao kako je izgledao na početku karijere, kada je vodio Dnevnik HRT-a

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
16.08.2022.
u 12:04

"Frizura je bila prva liga. Sad si samo malo proširio razdjeljak, od uha do uha", primijetio je Denisov prijatelj, a drugi mu je poručio kako mu je novinarstvo sudbina

HRT-ov urednik Denis Latin (56) na Facebooku je objavio fotografiju sa samih početaka svoje televizijske karijere, prije 30 godina. Tada 26-godišnji Latin bio je voditelj Dnevnika tijekom Domovinskog rata. 

"Frizura je bila prva liga. Sad si samo malo proširio razdjeljak, od uha do uha", primijetio je Denisov prijatelj, a drugi mu je poručio kako mu je novinarstvo sudbina. 

Inače, Latin je novinarsku karijeru počeo kao 16-godišnjak u rodnom Šibeniku, gdje je surađivao u dopisništvu Slobodne Dalmacije.

Diplomirao je politologiju 1989. na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Na drugoj godini fakulteta bio je na audiciji za televizijskog novinara, nakon čega je počeo raditi kao reporter Zagrebačke panorame na HRT-u. Uređivao je i vodio Vijesti, Dnevnik 2, Dnevnik 3, emisiju "Slikom na sliku" te politički magazin "U potrazi". Zabavni show "Napokon nedjelja!" i emisiju "Otvoreni globus Denisa Latina" uređivao je i vodio na TV Mreži. Bio je šef ratnog studija u Sisku 1991. i Kninu 1995.godine, a najpoznatiji je po talk-showu "Latinica" u kojem je obrađivao važne društveno-političke teme i za koji je dobio nekoliko novinarskih nagrada. Danas u Informativno-medijskom servisu HRT-a uređuje brojne informativne televizijske formate poput news programa HRT4, Teme dana, emisije Otvoreno, Vijesti i Dnevnika.

VIDEO: Vlasti upozorile Meghan Markle i princa Harryja da se zaključaju: Puma vreba njihovim susjedstvom

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Manolique
Manolique
12:34 16.08.2022.

Ima na jubitou negdje video u kojem Nirno Raspudić raskrinkava Denisa Latina kao jugokomunistički kadar koji radi na ispiranju mozga narodu i jedan od stupova udb-aške vlade u sjeni. To je sve Nino proučio dok je bio u izbjeglištvu.

AL
altruist
14:02 16.08.2022.

Nikad neću zaboraviti kad je u Dnevniku nakon oslobađanja Jasenovca rekao " oslobođen najveci srpski grad pod zemljom". Tad sam se zgražavao nad tim, a danas je on kao medijski ok, a domoljubi kao nisu. Licemjerno.

DU
Deleted user
13:46 16.08.2022.

Diplomirao kod ortodoksnih komuninističkih jugoslavena, karijeru gradio kao odani i provjereni kadar, u Domovinskom ratu petokraku spremio na sigurno, vlas s glave mu nije spala, za razliku kada su partizani preuzeli vlast te pobili na stotine novinara, identično sa nebeskim vojnicima na Ovčari, otjerali u emigraciju trećinu, a ostatku zabranili bavljenjem novinarstvom, ovaj je još poslije uspješno i detuđmanizirao državu. Vidi! Živ, radi, slika si razdjeljke te se sprda sa hrvatskim narodom kakve guje i slipiće mi gojimo svih ovih godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije