Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkrio što se dogodilo

Denis Latin opisao iskustvo s hitne: 'Činilo mi se kao da gledam strani film, a ne hrvatsku stvarnost'

8172565
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/4
03.01.2022.
u 18:49

"Ima nade. Empatični i stručni ljudi, uz maksimalno poštovanje epidemioloških mjera zaista sjajno rade svoj posao. Baš me to dirnulo. Učinilo mi se kao da gledam neki strani film, a ne hrvatsku stvarnost", napisao je voditelj koji je ostao ugodno iznenađen viđenim prizorom.

Poznati HRT-ov voditelj, urednik i novinar te autor nekad popularne "Latinice" Denis Latin (55) noćas je zbog bolova u trbuhu završio na hitnom prijamu zagrebačke kliničke bolnice Sveti Duh, a svoje iskustvo opisao je na svom Facebooku. 

"Jučer sam imao neke lagane grčeve u stomaku koji su se protegli na cijeli dan, pa sam noćas oko 3 navratio do hitne Sv. Duha. Ukratko, ništa opasno, ali uvijek volim provjeriti bolove u trbuhu, pogotovo akutne", započeo je svoju objavu Latin koji je potom i pohvalio medicinsko osoblje. 

"Liječnice i sestre briljantne, humane, stručne, pokretljive i ljubazne. Gledam par, gospođu i gospodina koji su se otrovali podgrijanom hranom iz dostave. Proljevi i bolovi bili su intenzivni. Tih nekoliko sati, koliko sam boravio tamo, vidio sam neviđenu brigu, čišćenja i komunikaciju punu topline za taj ljubavni par u devedesetim godinama", napisao je Latin koji je i sam ostao ugodno iznenađen viđenim. 

"Ima nade. Empatični i stručni ljudi, uz maksimalno poštovanje epidemioloških mjera zaista sjajno rade svoj posao. Baš me to dirnulo. Učinilo mi se kao da gledam neki strani film, a ne hrvatsku stvarnost", zaključio je voditelj. 

Inače, Latin je 1987. godine obolio od nezarazne kronične Chronove bolesti koja je neizlječiva, a zbog bolesti morao je znatno promijeniti životne navike. O svojoj dijagnozi bez ustručavanja govorio je u više navrata u medijima, a na početku pandemije pažnju je privukao i statusom koji je posvetio ''bahatim građanima'' koji se oglušuju na mjere donesene s ciljem suzbijanja pandemije. 

"Ova bolest nosi sa sobom bezbroj hospitalizacija, teških pretraga, ponekad i operativnih zahvata, ali i bezbroj ograničenja u svakodnevnom životu. Puno stvari ne možete, jednostavno ostajete zakinuti za ono što drugi mogu. Neki ne mogu uopće raditi i ovise o tuđoj financijskoj i svakoj drugoj pomoći. Nikad se nikome nisam žalio zbog toga. Samo sam se trudio disciplinirano provoditi mjere koje su mi propisali liječnici i na poslu uvijek davati sve od sebe. Zato ne mogu shvatiti kukavičluk bahatih običnih građana kojima je strašno što moraju prati ruke, nositi maske, poštivati socijalnu distancu da bi zaštitili svoje zdravlje i život, kao i zdravlje i život drugih. Iz perspektive nekog tko je proveo barem godinu dana u bolnici i 34 godine života sa Chronom, ne mogu  razumjeti da se netko ne može odreći izlaska u kafić, druženja s prijateljima i nekih tako banalnih i ispraznih stvari. Prijatelji, mislim da stvarno pretjerujete, da ste bahati, oholi i slabi ljudi. Vaš Denis", napisao je u listopadu 2020. godine Latin na svom Facebooku. 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

VIDEO Pogledajte najbolje trenutke s dodjele Večernjakove ruže

Ključne riječi

Komentara 37

Avatar Mistborn
Mistborn
19:10 03.01.2022.

I nama se čini da gledamo nečiju tuđu televiziju, a ne hrvatsku.. ali nitko nas ništa ne pita, osim novaca za pretplatu...

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
20:11 03.01.2022.

Za širenje velikosrpske ideologije više je učinio Latin nego svi novinari RTSa zajedno. A HDZ ga danas drži za urednika Dnevnika na HRT. Pa vi razmislite.

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
20:27 03.01.2022.

Zanimljivo kako denis od bilo kakve javne usluge u Hrvatskoj očekuje odmah najgore i najprimitivnije. Pretpostavljam zato što gledateljima javne televizije sam plasira takvu uslugu, za onaj dio za koji je on odgovoran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije