Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svaka im čast

Ove poznate osobe veći su heroji u stvarnosti nego na filmskom platnu

Foto: IPA/Pixsell, PA/Pixsell
1/4
23.08.2017.
u 19:35

Glumica Kate Winslet spasila je ženu iz požara, a manekenka Heidi Klum dadilje i sina iz plimnog vala

Kada se nađemo u trenucima neposredne opasnosti u kojima je ugrožen naš ili život drugih, reagiramo instinktivno i bez puno razmišljanja.

Tako je i sa slavnim glumcima koji često utjelovljuju heroje u filmovima ili serijama, no mnogi su od njih heroji i u stvarnosti. Oskarovac Jamie Foxx, primjerice, bio je u svojem domu kada je čuo strašan sudar. Izjurio je iz kuće i vidio prevrnut automobil koji se ubrzo nakon sudara zapalio. Foxx je odmah otrčao pomoći unesrećenom muškarcu koji je bio u automobilu. Glumac je prerezao sigurnosni pojas i izvukao muškarca, a auto se zatim zapalio.

Glumica Kate Winslet također je hrabro reagirala tijekom požara koji je buknuo kada je grom udario u kuću Sir Richarda Bransona. U kući je u trenutku požara bila Bransonova danas 94-godišnja majka Eve Branson, koju je Kate odnijela na sigurno podigavši je sa stubišta. Koliko su prirodne nepogode opasne, doznala je i bivša manekenka Heidi Klum. Naime, 2011. Heidi je bila na ljetovanju na Havajima s djecom, dečkom i dadiljama.

Dok je Heidi s tadašnjim dečkom Martinom Kirstenom uživala na plaži, uočila je da su se dvije dadilje i njezin sin Henry počeli utapati pod naletom plimnog vala. Heidi i Martin tada su ih sve spasili. Glumica Demi Moore pomoću moderne tehnologije uspjela je spasiti ženu koja je htjela počiniti samoubojstvo. Moore je bila na Twitteru kad je pročitala poruku nepoznate žene koja je glasila: “Uzimam nož, onaj najveći, najoštriji. Prerezat ću si ruku cijelom dužinom da ne bih gubila vrijeme”. Glumica je poruku objavila na svojem profilu na Twitteru što je potaknulo njezine sljedbenike da nazovu policiju. Policajci su locirali 48-godišnju ženu u San Joséu u Kaliforniji i prevezli je u bolnicu.

Glumac Harrison Ford proslavio se ulogama heroja poput Indiane Jonesa i Hana Sola, a u stvarnom životu više je puta ispao heroj kakav se viđa u filmovima. Kao strastveni ljubitelj aviona, Ford sudjeluje u misijama spašavanja na području Wyominga, ali i drugih država. Ford je tako u godinu dana spasio život u dva odvojena slučaja, planinarki Sari George kojoj je pozlilo zbog vrućine i visinske bolesti te nije bila sposobna spustiti se niz planinu.

Godinu poslije, Ford je spasio 13-godišnjeg izviđača Codyja Clawsona koji se izgubio i proveo noć u divljini. Spasioci su zbog nevremena morali odgoditi akciju spašavanja, a čim se razvedrilo, Ford se sâm ponudio da potraži dječaka i našao ga je nakon dva sata potrage. 

Komentara 4

US
USA
20:59 23.08.2017.

Hardy Kruger - Waffen-SS - završne operacije WWII Da nes pominjem ostale borbene sudionike WWII kao što su Sean Connery, Ernest Borgnine, Kirk Douglas, Dirk Bogarde etc. I da ne zaboravim čovjeka koji je bio nominiran za Oscara za Prazniku u Rimu, Eddiea Alberta koji je kao pripadnik USNR sudjelovao u bitci za Tarawu gdje je spasio 47 marinaca i 30 Infantrymana neprekidno se vraćajući sam sa amfibijom po ranjene kod iskrcavanja iako je kompletna japanska vatra bili satima usmjerena na njega. Ima čak i djelomična snimka tog dogadjaja po dokumentarcima. Izostavio sam još puno glumaca ali mislim da je ovo sasvim dovoljno da pokaže trivijalnost teksta i ne zanimanje za ovakve heroje.

US
USA
20:45 23.08.2017.

Stvarno neviđena hrabrost u odnosu na npr. ove glumačke anonimce: Charles Durning-3 Purple Heartsa i Silver Star / sudjelovao u iskrcavanju na Omaha Beach i Battle of the Bulge Henry Fonda-Bronze Star for Valor Audrey Hepburn - kurir u Nizozemskom pokretu otpora Lee Marvin - USMC ranjen prilikom bitke kod Saipana Audie Murphy - velika zvijezda vesterna 50-ih / Medal of Honor / najodlikovaniji američki vojnik WWII Jack Palance - 455th B-17 Bomb Group - teško ranjen sa 70% rekonstrukcije lica Rod Steiger - falsificirao starost pa sa 16 godina stupio u US Navy Jimmy Stewart- najvise rangirani glumac u WWII sa činom brigadnog generala / kao Squadron Commander sudjelovao u najvećem bombardiranju Njemačke / Mission Schweinfurt / preko 200 borbenih misija Donald Pleasance - RAF navigator u Lancaster bombarderu. Srušen iznad Njemačke. Kao POW mučen od Gestapa Charles Bronson - USAF - repni mitraljezac na B-29 / 25 borbenih misija iznad Japana / Purple Heart David Niven -Commandoes - sudjelovao u evakuaciji kod Dunkirka i D-Dayu Don Adams - USMC - u bitci kod Guadalcanala jedini preživjeli u svom vodu Christopher Lee - dragovoljac u finskoj vojsci kasnije RAF služeči u Sjevernoj Africi, Siciliji Denholm Elliott - RAF - srušen u bombarderu iznad Danske / POW Alec Guinness - sudjelovao kao vozać amfibije u iskrcavanju na Siciliju i Elbu i kasnije na području YU Paul Newman - jedan od preživjelih kod potpunog uništenja torpedne eskadrile prilikom napada kamikaza

Avatar Ironman0105
Ironman0105
01:22 24.08.2017.

laz na laz, na laz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije