Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRINCEZA OD WALESA

Bliski prijatelji Kate Middleton zatečeni novim saznanjem: 'Šokirani smo'

Kate Middleton
Foto: Ian Vogler/Press Association/PIXSELL
1/167
28.03.2024.
u 11:24

Prošlog petka, princeza od Walesa Kate Middleton, rastužila je sve otkrićem da joj je dijagnosticiran rak nakon operacije abdomena. Sada su se javili i njeni bliski prijatelji koji su za strane medije otkrili da su ostali šokirani kada su doznali dijagnozu.

Princeza od Walesa Kate Middleton (42) šokirala je sve prošlog petka kada je otkrila svoju dijagnozu. – Međutim, testovi nakon operacije pokazali su da postoji rak. Moj liječnički tim stoga je savjetovao da se podvrgnem preventivnoj kemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog liječenja – kazala je princeza nakon što su joj otkrili tumor poslije operacije abdomena u siječnju.

No, do tada rijetko tko je znao što se događa u vezi sa zdravstvenim stanjem Kate Middleton. Među njima su i bliski prijatelji princeze. – Bili smo šokirani. Samo neki su znali što se događa – rekao je izvor blizak princezi za People.

Kate Middleton sada je usredotočena na oporavak, a kako je sama napomenula u videu u kojem je otkrila da se bori s opakom bolešću, svakim danom sve je jača. – Ima unutarnju snagu, podršku svog supruga i svoje izvanredne obitelji, tako da se može usredotočiti na ono što je važno, a to je vraćanje snage – kazala je Alisa Anderson, glasnogovornica pokojne kraljice Elizabete. 

VEZANI ČLANCI:

Princeza od Walesa otkrila je da se neko vrijeme neće pojavljivati u javnosti i da je o svojoj dijagnozi progovorila tek sada zbog svoje troje djece, Georgea (10), Charlotte (8) i Louisa (5). Tog petka u Velikoj Britaniji započeli su uskrsni školski praznici te su Kate i William čekali taj trenutak da objave vijest kako bi zaštitili svoju djecu od medija i kako bi mogli razgovarati o stanju njihove majke, naveo je Daily Mail. 

Podsjetimo, princeza Kate obavijestila je javnost putem videoporuke koju je snimila na klupi u vrtu. Mirror je tada naveo da sam odabir lokacije daje dodatno značenje njenoj objavi. Naime, iza princeze nalaze se narcisi, cvijeće koje je postalo simbol nade za oboljele od karcinoma, a predstavlja i nove početke. 

GALERIJA: Šokantna objava kraljevske obitelji: Pogledajte naslovnice britanskog tiska jutros poslije teške vijesti

Kate Middleton
1/7

Osim princeze Kate, s teškom dijagnozom suočili su se i kralj Charles te vojvotkinja od Yorka, Sarah Ferguson. Kralju Charlesu III. početkom veljače dijagnosticiran je rak, a iz palače su naveli da je kralj "i dalje potpuno pozitivan u pogledu svog tretmana i raduje se povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće". Dodali su da se ne radi o raku prostate, ali da je rak otkriven tijekom boravka u bolnici gdje je išao na rutinsku operaciju prostate, prenio je BBC.

Vojvotkinji od Yorka Sarah Ferguson dijagnosticirana je jedna vrsta raka kože, izvijestili su britanski mediji prije dva mjeseca o još jednom zdravstvenom problemu s kojim se suočava britanska kraljevska obitelj. Ferguson (64), koja je bila udana za princa Andrewa, liječila se od raka dojke prošle godine, a sada joj je dijagnosticiran zloćudni melanom nakon uklanjanja nekoliko madeža.

VIDEO: William je odgovorio Harryju na privatnu poruku, ali ton nije bio bratski i pomirljiv

Komentara 3

LO
Lokislav
14:54 28.03.2024.

A što kažu rođaci od tih prijatelja? Jesu i oni šokirani?

ZA
zagabria5
12:48 28.03.2024.

Dajte još malo o njima, šta su danas jeli. Je li bilo pranja zubi danas i tako. Sve nam dajte

DI
dinod
13:48 28.03.2024.

Ne o tebi će

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije