Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravko Čolić

Bio sam član Saveza komunista i izbačen sam jer nisam dolazio

Koncert Zdravka Čolića
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
19.09.2017.
u 13:03

Glazbenik je pričao o karijeri, obitelji, odnosu prema politici, kakav je otac i zašto mu se supruga ne voli pojavljivati u javnosti

Zdravko Čolić u intervju za Blic pričao je o obitelji, omiljenim načinima opuštanja, novom albumu i odnosu prema politici.

– Kada izađem na pozornicu, pretvorim se u nekog drugog Zdravka Čolića. Ja se nekada sam sebi divim kako izdržim koncert, a prije toga sam bio baš umoran – rekao je 66-godišnji pjevač.

Priznao je kako mu je glazba bila hobi koji je prerastao u profesiju i priprema album na kojem će biti i balada "Igraj srce" te priprema suradnju s trubačem Dejanom Petrovićem. Po prirodi je, kaže, temperamentan, a najbolje se opušta i osami uz knjige, stare filmove i glazbene spotove. U braku sa suprugom Sandrom ima dvije kćeri, 16-godišnju Unu i 11-godišnju Laru.

– Možda bih trebao biti stroži tata, kritiziraju me s više strana po tom pitanju, ali moguće je da muškarci koji se kasno ožene i kasno dobiju djecu moraju biti takvi. Zasad je majka ta koja ima čvrstu ruku u odgoju, a otac je tu samo jedan slab pomoćnik – odgovor je pjevača na pitanje je li strog tata.

Objasnio je kako se njegova supruga ne voli pojavljivati u javnosti i zato u medijima postoji samo jedna njena fotografija, ali starija kći pokazuje interes za medije.

– Kći je sada u tim godinama kada vidi da se drugi slikaju, stalno je na internetu, ali mislim da ni ona nije tome zapravo sklona. Ne vidim razlog da se svi lijepo uredimo i stanemo pred kameru i izađemo na naslovnici – kaže Čolić. Današnju glazbenu scenu prati informativno i kaže da je Toše Proeski bio posljednji čovjek u pop-glazbi koji je imao nekoliko dobrih albuma.

Odgovarajući na pitanje kako se uspio distancirati od politike i političara, odgovorio je:

– Bio sam član Saveza komunista, no izbačen sam jer nisam triput došao na sastanak. Nisam nikad više bio član nijedne partije. Imam prijatelje u političkim strankama, ali u mome miljeu nije običaj da se priključim bilo kome javno. Volio sam druga Tita, i danas ga volim, on je bio fenomenalan čovjek u tom vremenu. A danas je na Balkanu teško biti predsjednik bilo koje zemlje.

Komentara 35

Avatar MK
MK
15:27 19.09.2017.

Jucer slusam Mesica kako kaze, da je "onda za KPJ idije mislio da su okay, zato jer su oni tamo to tako kazali", danas ovaj Colic ima svoj "outcoming" da je bio clan SKJ-a samo eto nije bio discipliniran... To je neka vrsta "auto-lustracije" koja bi trebala pravu lustraciju prikazati nepotrebnom?

DU
Deleted user
14:33 19.09.2017.

Pa sto sad i Hrvati su glasali za komuniste i clanove komunisticke partije tamo 90-ih,,,,,,,,pa ti isti sto su glasali danas kukaju i govore kako su jos komunisti na vlasti a pri tome zaboravljaju da su upravo oni odrzali komuniste na zivotu..............I da danas su najzesci desnicari u Hrvatskoj oni bivsi clanovi partije.............

GA
Gastarbeiter2
13:49 19.09.2017.

Ja sam isto bio član SK (bilo takvo vrijeme) kao i većina ovih današnjih desničara koji su to kao zaboravili samo da tom razlikom da ja nisam profitirao kao što su oni nakon osnutka lijepe naše!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije