Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KULTNA GRUPA

Bend Krug vraća se u Zagreb s najvećim hitovima Ekatarine Velike

Foto: Promo
1/5
01.10.2023.
u 09:30

Ekatarina Velika ostavila je snažan I neizbrisiv trag u cjelokupnoj rock sceni i mnogim bendovima je bila uzor u stvaranju. Ovaj koncert je u znak sjećanja na ovaj kultni bend i njegove članove koji su nas prerano napustili

Nakon pandemije, odgode koncerta i ne sviranja u Zagrebu više od četiri godine, 20. listopada i zagrebački klub Metropolis dolazi nam dobro poznati band na ovim prostorima Krug – EKV u spomen kultnoj Ekatarini Velikoj.

Koliko su sve generacije i dalje oduševljene njihovim hitovima potvrđuju i danas rasprodani koncerti širom regije. Krug EKV je već osvojio srca zagrebačke publike i dobro je poznat po svojoj odličnoj izvedbi bezvremenskih klasika Ekatarine Velike.

Krug je nastao u proljeće 2006.godine. Osnovan je kao fuzija glazbenika, članova originalne postave Ekatarine Velika sa grupom ljudi koji su više od dva desetljeća na beogradskoj glazbenoj sceni.

Ekatarina Velika ostavila je snažan I neizbrisiv trag u cjelokupnoj rock sceni i mnogim bendovima je bila uzor u stvaranju. Ovaj koncert je u znak sjećanja na ovaj kultni bend i njegove članove koji su nas prerano napustili.

Motiv 'Kruga' je da daju doprinos u očuvanju sjećanja na VD-a, Milana, Bojana i Margitu, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, žele pružiti mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo, da dio tog duha osjete na njihovom koncertu.
- Mi koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini, prijateljima i publikom podijelimo našu fascinaciju sa svim tim ljudima i njihovim idejama - otkrili su iz benda.

Grupu čine Marko Milivojević - bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u EKV došao 1991. godine i svirao na albumima „Dum dum“ i „Neko nas posmatra“, kao i na live albumu „Kao u snu“.

VEZANI ČLANCI: 

S njime je i Dragiša Uskoković Ćima – bas, koji je svirao na albumima „Neko nas posmatra“ i „Kao u snu“ te na velikom broju živih svirki u to vrijeme, Dejan Tomović Tomke – klavijature, surađivao sa mnogobrojnim istaknutim glazbenicima i bio član kultnih beogradskih rok grupa i Nemanja Dašić – vokal i gitara, bivši član beogradskih Vampira.

Ljubav prema glazbi, umjetnosti i posebice poštovanje prema jednom od najvećih rokenrol bendova ovih prostora, koji ih je inspirirao u raznim fazama života, spojili su ove glazbenike u vrhunski tribute bend.

Motiv im je davanje doprinosa u očuvanju sjećanja na Ekatarinu Veliku – Milana, Bojana, Margitu i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo (a i starijim generacijama da obnove sjećanja).

Ne propustite ovo jedinstveno iskustvo, nešto najbliže što se danas može čuti od ovog legendarnog benda koji je obilježio jednu epohu i zapjevajte bezvremenske pjesme Ekatarine Velike u istinskoj energiji kakvu donosi EKV Krug.

VIDEO: Anđa Marić otkrila da je ponovno zaljubljena: 'Napisala sam mu pismo' 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije