Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivni intervju

Bajaga: Otac mi ništa nije branio, osim da budem pilot kao on

'02.07.2012., Mhotel, Ljubljana, Slovenia - Pjevac Momcilo Bajagic Bajaga, portret. Bajaga i Instruktori pocinju novu turneju na kojoj ce iducih mjeseci promovirati novi album Daljina, dim i prasina t
Foto: 'Bostjan Tacol/Zurnal24/PIXSELL'
1/3
17.05.2013.
u 10:00

Sin i kći glazbenika koji s Instruktorima nastupa 8. lipnja na Šalati, mu dolaze na koncerte, ali draži su im Beyoncé i Rammstein

Sa Zagrebom i njegovom publikom Momčila Bajagića Bajagu vežu lijepe uspomene jer je upravo u našoj metropoli u kultnom Kulušiću 1984. održao prvi koncert sa svojim Instruktorima.

Kratke priče o svom životu

Kako u Zagrebu još nije imao priliku predstaviti svoj novi album \"Daljina, dim i prašina\", veseli ga što će mu se prilika za to pružiti 8. lipnja na Šalati.

– Nikad nismo svirali na Šalati i drago mi je što nastupamo na otvorenom prostoru koji podsjeća na naš Tašmajdan. Vidim da su Rolling Stonesi na svojim koncertima počeli svirati sve više starih stvari pa ćemo tako i mi uz pjesme s novog albuma svirati i puno starih hitova – otkriva Bajaga kakav je repertoar pripremio za Šalatu.

Uz \"Daljinu, dim i prašinu\" objavio je i knjigu pjesama \"Vodič kroz snove\" u kojoj se nalaze sve pjesme koje je napisao za Instruktore, ali i druge izvođače. Iako mu književnog talenta ne nedostaje, beogradski pjevač nije zainteresiran da svoja životna iskustva ukoriči u biografiju.

– Volio bih napisati nešto u formi kratkih priča jer mi ove duge forme ne odgovaraju, valjda sam pišući pjesme stekao taj osjećaj za kratke forme. Rado bih napisao kratke priče koje bi bile povezane s mojim životom, ali ih ne bih pisao u prvom licu – objašnjava Momčilo Bajagić.

U četvrtom razredu srednje ozbiljno je počeo svoju glazbenu karijeru i to kao gitarist Riblje Čorbe, što su njegovi roditelji prihvatili s odobravanjem, a tata ga je zamolio samo jednu stvar.

– Tata je bio pilot i u to vrijeme, početkom 80-ih, zrakoplovi nisu bili tako sigurni kao danas i dosta je njegovih kolega poginulo pa me molio da ni slučajno ne idem u pilote. Možda je to bilo neobično za ono vrijeme, ali roditelji su uvijek imali razumijevanja za moju ljubav prema glazbi – prisjeća se Bajaga. Tolerantan pristup pokušava i sam primijeniti u odgoju svoje djece, 22-godišnjeg Marka i 14-godišnje Anđele.

– Moja djeca dolaze na moje koncerte, ali slušamo različitu muziku, što je i normalno jer smo različitih godina i ne miješam im se u izbor, Anđela sluša soul i pjevačice poput Beyoncé i Alicije Keys, dok je Markov izbor malo žešći jer voli Rammstein. Ja sam pak sada u fazi kad volim slušati Johnnyja Casha – kaže pjevač.

Sina Marka i suprugu Emiliju često \"žica\" da ga voze na sastanke jer Bajaga nikada nije položio vozački ispit.

– Čovjek treba osjetiti za što je rođen, a za što nije, ja mislim da jednostavno ne bih bio dovoljno koncentriran kao vozač i bio bih opasnost za druge, ali i za sebe – objašnjava razloge zbog kojih nikad nije sjeo za volan. S Instruktorima će uskoro proslaviti 30. rođendan, a intenzitet nastupa gotovo im je jednak kao i na početku.

Prijatelji na koncertima

– Bend smo koji puno svira i možda smo jedan od bendova koji je najviše svirao u ex Jugi i zato često kažem da smo svirali u svakom mjestu gdje je bilo struje. To nas održava. Mi smo više svirali nego što smo imali albuma, a po tom su principu radili i Rolling Stonesi. Da doživimo njihovu dugovječnost, bilo bi genijalno jer su svjetski rekorderi po stažu na glazbenoj sceni – poželio je pjevač.

U Hrvatskoj, točnije u Grubišnom Polju, otkud mu je mama, često je boravio kad je bio dječak, a neka prijateljstva iz tog vremena i danas su neraskidiva.

– Moji prijatelji iz Grubišnog Polja dolaze na sve moje koncerte u Hrvatskoj pa će tako doći i na ovaj zagrebački. A osim Grubišnog, jako volim Mljet, gdje sam nekada često i ljetovao. To je mjesto najljepše netaknute prirode i nadam se da ću ga uskoro opet posjetiti – kaže Bajaga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije