Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarka

Angelina Jolie snimljena u Lavovu, obožavatelji je primijetili u jednom kafiću

Foto: Yui Mok/Press Association/PIXSELL
1/10
01.05.2022.
u 14:39

Jolie je stigla u sivom topu i širokim hlačama u sivim tonovima, s ruksakom, bez puno šminke i s kosom podignutom u punđu.

Glumica Angelina Jolie (46) stigla je u Lavov, grad u Ukrajini u ratom pogođenoj zoni. Obožavatelji su je snimili u jednom kafiću, a snimka se proširila društvenim mrežama. Jolie je stigla u sivom topu i širokim hlačama u sivim tonovima, s ruksakom, bez puno šminke i s kosom podignutom u punđu.

Inače, Angelina je poznata po svom humanitarnom radu i radu s izbjeglicama pa je odmah na početku ruske agresije na Ukrajinu upozorila na stradanja civila.

- Kao i mnogi od vas, molim se za ljude u Ukrajini. Moj fokus, kao i fokus mojih kolega, jest učiniti sve moguće kako bi se osigurala zaštita i osnovna ljudska prava raseljenih osoba i izbjeglica u regiji -  napisala je tada glumica na Instagramu.

- Već smo vidjeli izvješća o žrtvama i ljudima koji su počeli bježati iz svojih domova tražeći sigurnost. Prerano je da znamo što će se dogoditi, ali značaj ovog trenutka ne može se precijeniti - dodala je.

Inače, Angelina je tek u kolovozu prošle godine otvorila Instagram profil te u samo tri sata skupila milijun pratitelja i tako oborila rekord. U svojoj prvoj objavi progovorila je o opasnoj situaciji u kojoj su se našle žene, djevojke, djeca, ali i muškarci u Afganistanu.

 - Ovo je pismo koje sam dobila od tinejdžerice iz Afganistana. Trenutno stanovnici Afganistana gube sposobnost komuniciranja na društvenim mrežama i mogućnost slobodnog izražavanja. Zato sam došla na Instagram da podijelim priče i glasove onih širom svijeta koji se bore za svoja osnovna ljudska prava - napisala je Angelina uz fotografiju rukom napisanog pisma.

- Bila sam na granici s Afganistanom dva tjedna prije 11. rujna, gdje sam susrela afganistanske izbjeglice koje su pobjegle od talibana. To je bilo prije 20 godina. Mučno je gledati kako se Afganistanci ponovno raseljavaju iz straha i neizvjesnosti koja je zahvatila njihovu zemlju. Potrošiti toliko vremena i novca, prolijevati krv i izgubiti živote samo da bi se to ponovilo, gotovo je nemoguće razumjeti. Desetljećima je bolesno gledati kako se afganistanske izbjeglice - neki od najsposobnijih ljudi na svijetu - tretiraju kao teret. Znajući da bi, ako imaju uvjete i poštovanje, učinili mnogo za sebe. I upoznati toliko žena i djevojaka koje ne samo da su željele obrazovanje, već su se za njega i borile. Nastavit ću tražiti načine kako pomoći. I nadam se da ćete mi se pridružiti - poručila je Angelina tada.

VIDEO Anđa Marić nakon godina borbe s multiplom sklerozom: 'Napravila sam prve korake u sedam godina!'

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:40 02.05.2022.

Tomb Raider je stigao u pomoć Ukrajincima..

NV
novo vriijeme
16:27 01.05.2022.

Nadam se da je došla da izbavi onih 100000 beba ostavljenih u rodilištu do kojih ne mogu roditelji širom svijeta. To bi bio potez za pamćenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije