Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANA BRDARIĆ BOLJAT

Svaki neradni dan koristim za bijeg u obiteljsku avanturu

05.02.2018.
u 08:18

Popularna voditeljica puni baterije uz supruga Marka i njihovo dvoje djece

Uz brojne izazove, stres i ponekad suludi radni tempo koje sa sobom nosi novinarska profesija nije jednostavno uspješno uskladiti karijeru i majčinstvo. No urednici i voditeljici središnje informativne emisije ‘RTL Danas’ Ani Brdarić Boljat to, čini se, polazi za rukom. Gotovo petnaest godina suvereno vlada informativnim programom spomenute televizije, a paralelno se ostvarila i kao supruga i kao majka.

Iskoriste svaki trenutak

– Nama i ono malo vremena u danu koje provedemo zajedno predstavlja izazov jer svaki trenutak želimo iskoristiti za neku zajedničku aktivnost. Radnim danima za mene ne postoje obiteljske obveze, osim djecu predati tetama u vrtiću i učiteljici, a kada se vratim, čitam im priče i prepričavamo dogodovštine. No kada imam slobodan dan, često idemo na Sljeme, a svaki neradni vikend bježimo što dalje od gradske vreve. Jedino tako mogu napuniti baterije – rekla je Ana koja je nedavno sa suprugom Markom i njihovom dvoipolgodišnjeom kćeri Cvitom snimljena u šetnji centrom Zagreba.

Nedostajao je jedino stariji sin, sedmogodišnji Ante, koji je potkraj prošle godine krenuo u prvi razred. Otprilike u isto vrijeme i Cvita je počela pohađati vrtić stoga je Ana, osim u redakciji, imala pune ruke posla i kod kuće jer se trebalo organizirati.

Ništa bez baka-servisa

– Iskreno, ni nakon prvog polugodišta ne znam gdje mi je glava, a gdje rep. Svi na vrijeme stižu na svoje obaveze i aktivnosti. Svi su zadovoljni i sretni. U toj su jednadžbi vrlo važni faktori muž i baka. Bez njih ne bih bila tako zadovoljna i uspješna – objasnila je te dodala kako joj na listi prioriteta najviše mjesto ipak zauzima obitelj.

– Posao mi i dalje predstavlja iznimno zadovoljstvo, ali ga ipak ne stavljam ispred obitelji. Odgovornije je biti roditelj. Odlučuješ o svojoj djeci, a što god odlučiš, nisi siguran da ti naposljetku neće zamjeriti. Sačuvati povjerenje u odnosu roditelj – dijete, unatoč svim izazovima, zaslužuje Nobela – pojasnila je nedavno Ana koja je na RTL-u od samih početaka, točnije od 2004., kada je ta televizija i počela emitirati program u Hrvatskoj. Unatoč godinama provedenim ondje, nije izgubila strast prema poslu.

– Svaki je dan za mene izazov jer posao kojim se bavim neprestano pred mene postavlja nove zadatke. Nikad mi ne dosadi postavljati pitanja i inzistirati na dobivanju odgovora. S godinama stečenog iskustva shvatila sam da se ne isplati nikome podilaziti i da je jedino miran san onaj bez grižnje savjesti. A završiti dan na taj način i pritom dobiti sve što si zamislio ujutro, ponekad nije jednostavno – istaknula je nedavno Ana Brdarić Boljat.

1/21
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije