Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I TARIK PRESRETAN

28-godišnji profesor prvi osvojio milijun kuna u kvizu 'Sve u 7!'

kviz (1)
Foto: Screenshot: HTV
1/4
07.10.2012.
u 21:18

Preplavljen emocijama 28-godišnji Leonard nije uspio suzdržati suze, a vidno je sretan bio i voditelj Tarik Filipović koji je srdačno zagrlio Mlinarića i čestitao mu.

U vremenu kada nije lako biti profesor u Hrvatskoj, jedan je profesor iz Belog Manastira uspio ugrabiti komadić sreće i prvi osvojiti milijun kuna na HTV-ovom kvizu Sve u 7!

Leonard Mlinarić uspio je proći sva pitanja, a na posljednjem pitanju, do kojeg je kao jedini natjecatelj dosad uspio doći sa svim džokerima, pogodio je da je Astana glavni grad najveće zemlje (Kazahstan) od ponuđenih gradova iz kojeg se ne može umočiti prst u ocean. 

Točno pitanje glasilo je:
Koji je glavni grad najveće države s čijeg kopna ne možete umočiti prst u jedan od oceana?

A ponuđeni odgovori bili su: 
Addis Abeba, Astana, Bamako, Kabul, La Paz, Lusaka, N'Djamena, Niamey, Ulan Bator

Mlinarić se dvoumio između Astane i Ulan Batora (gl. grad Mongolije), ali imao je osjećaj da je baš Astana točan odgovor pa ni tada nije htio iskoristi džoker preskok. Sav je iznos hrabro stavio upravo na taj odgovor i - pobijedio!

Preplavljen emocijama nakon što je točno odgovorio na posljednje pitanje koje mu je i donijelo milijun kuna 28-godišnji Leonard nije uspio suzdržati suze, a vidno je sretan bio i voditelj Tarik Filipović koji je srdačno zagrlio Mlinarića i čestitao mu na velikom uspjehu.

Leonard Mlinarić je inače profesor latinskog jezika i povijesti, ali nema punu profesorsku satnicu i radi u nekoliko škola u Slavoniji i Baranji. Roditelji su mu nezaposleni.

- Pozdravio bih djecu kojoj predajem i ispričavam se svima što sam odužio igru, ali znate bila je jedinstvena prilika, poručio je zadovoljno Leonard na kraju kviza, a kasnije je objasnio da mu se zadnje pitanje činilo vrlo jednostavnim i da je samo trebao dobro razmisliti da slučajno ne bi pogriješio zbog treme.

Nakon što se pobjedonosno vratio kući u Beli Manastir rekao je da još uvijek ne zna kako će iskoristiti nagradu.
- Osim što ću pomoći roditeljima i sestri još uvijek nemam konkretne planove što ću učiniti s novcem , izjavio je za Hrvatsku televiziju.

Ključne riječi

Komentara 27

VE
velika
21:42 07.10.2012.

bravo majstore

DU
Deleted user
21:51 07.10.2012.

Svaka čast, sve čestitke ! Konačno nešto pozitivno, nešto što odvraća misli od ružne svakodnevice, nadam se samo da to nije gledao ministar Jovanović, pa da mu uzme dio.

Avatar LargoWinch
LargoWinch
21:37 07.10.2012.

Gledao ovo. Sve čestitke Leonardu na pokazanom znanju, samopouzdanju, skromnosti i živcima. Pitanja uopšte nisu bila laka. Uživaj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije