Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.12.2013. u 12:00

O budućem izgledu registracijskih pločica za automobile građani mogu raspravljati punih mjesec dana.

Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, neočekivano je dao demokratsku lekciju kolegama iz vlasti. Iz njegova ministarstva javnosti su predstavljena potencijalna rješenja za nove registracijske oznake vozila, i to čak četiri. O budućem izgledu registracijskih pločica za automobile građani mogu raspravljati punih mjesec dana, koliko traje javna rasprava. Hoće li na pločicama ostati sadašnje oznake gradova ili će ih zamijeniti županijske oznake, tako postaje pitanje o kojem se u Hrvatskoj može raspravljati dulje nego o ustavnim promjenama.

Ministar obrane zadržao namještaj iz 1997. i stari WC

Ante Kotromanović, ministar obrane, u više je navrata pohvaljen zbog odgovornog trošenja proračunskih sredstava i provođenja štednje na svakom koraku. Ponekad u tome i pretjeruje sudeći prema napisu u Jutarnjem listu koji analizira troškove preseljenja ministarstva u matičnu zgradu na Krešimirovu trgu. Primjerice, iako za tim postoji potreba, uopće nije uređen WC ministra obrane, a zadržan je i namještaj iz – 1997.godine. Skromnije nije moglo.

Jakovina se opirao odlasku, a pomalo i povratku s Balija

Zoran Milanović, premijer, požalio se na sjednici Vlade daje ministra Jakovinu morao „potjerati veslom na Bali“ jer se „opirao tome da ide“. A kad je došao na Bali, opirao se tome da se vrati.

O čemu predsjednik razgovara s Bartulicom

Stjepan Bartulica, povjerenik predsjednika RH dr. Ive Josipovića za vjerske zajednice, u javnosti je prepoznat kao podupiratelj akcije Željke Markić i njezine udruge “U ime obitelji”. U razgovoru za Globus potvrdio je svoju pripadnost katoličkoj organizaciji Opus Dei i objasnio kako ga to ne priječi u suradnji s predsjednikom Josipovićem, kojem je savjetnik od 2010. godine. Nažalost, iz razgovora nismo doznali kako je predsjednik reagirao na rezultate referenduma o braku jer savjetnik Bartulica „o tome još nije stigao s njim popričati“. Kako nemamo razloga sumnjati u riječi uvjerenog vjernika, valja se pitati o čemu onda predsjednik Josipović i njegov savjetnik Bartulica uopće razgovaraju?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?