Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentar

Provincijski luna-park

26.08.2007.
u 17:19

U Zaprešiću Inter - Cibalia, 500 gledatelja. U drugoligaškom derbiju Solin - H. dragovoljac, 400 gledatelja. Na utakmici u Sesvetama također 400 gledatelja. Sve njih Štimac vidi kao "stabilne prvoligaše", to je slika njegove imaginarne lige 16.

Neka ove "ambiciozne sredine", kad ih Štimac promovira u "elitu", povećaju posjet i 300 posto, opet bi nam liga bila provincijski luna-park. Ili mahanje općinama kao što su Kostrena ili Imotski, gdje čitava populacija od četiri i sedam tisuća stanovnika stane na maksimirski sjever.

Baš je nazvao ljutiti čitatelj koji je za 800 kn kupio godišnju ulaznicu za Dinamove utakmice u HNL-u: "Kakva sam ja budala?! Ja sam kupio, a ostali ulaze besplatno?!"

Slobodan ulaz tajna je Dinamove sjajne gledanosti ove sezone, oko 11.000 gledatelja u prosjeku. Ali tajna je profesionalne lige da se nogomet prodaje kao proizvod, a ne da se ulaznice dijele kao leci pod brisače.

Štimac s ligom 16 prodaje samo maglu, "elaborat" za sitne prekupce i nakupce. Kakva ekspanzija, treba sve te klubove opskrbiti kvazitrenerima i poluigračima.

Želite prijaviti greške?