Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZMIŠLJAO ZNAKOVE

Prevoditelj za gluhe na Mandelinoj komemoraciji je – varalica?!

Lažni prevoditelj znakovnog jezika na Mandelinoj komemoraciji
Foto: YouTube
11.12.2013.
u 12:49

Udruge gluhih digle su se na noge nakon komemoracije za Nelsona Mandelu. Kako tvrde, prevoditelj znakovnog jezika ne zna jezik gluhih.

Prevoditelj znakovnog jezika s komemoracije Nelsona Mandele ne zna jezik gluhih, tvrde članovi međunarodne udruge gluhih, javlja Mail&Guardian.

Ime prevoditelja nije poznato.

– To što se dogodilo na komemoraciji je sramotno, zahvaljujući prevoditelju koji je varalica – rekao je Braam Jordaan, član odbora svjetske organizacije gluhih među mladima. – Bio sam vrlo uznemiren i ponižen misterioznim prevoditeljem koji je trebao znakovnim jezikom reći što je govorio američki predsjednik Barack Obama. On je izmislio neke svoje znakove – kaže Jordaan.

Zanimljivo je da je isti prevoditelj bio angažiran i prije. Prošle je godine na znakovni jezik prevodio na stranačkoj konferenciji stranke predsjednika Jacoba Zume.

>> 'Selfie' fotka Obame obišla svijet, je li doista neprimjerena?

Komentara 9

SS
spirit.spirovski
14:18 11.12.2013.

Udruge slijepih digle su se na noge nakon komemoracije za Nelsona Mandelu. Kako tvrde, prevoditelj znakovnog jezika ne zna jezik gluhih.----- Bas me zanima kako su to slijepi ljudi skuzili da je prevarant??Pa da li itko kontrolira sto stavljate na portal????

VO
vozd2
15:23 11.12.2013.

ahhahahah, dobio posao na natjecaju po politickoj pripadnosti

DJ
djoko1389
15:15 11.12.2013.

pa to juznoafricki jezik, kako neznate hrvatski kako cete znati juznoafricki jezik slijepih za gluhe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?