Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
25 -2°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • Avatar Dalmatinka.
  Dalmatinka.:

  To sto je rekao Mesic, rekao je i Beppe Grillo, malo prije nego sto je njegov Pokret 5 zvijezda dosao na vlast: "Politicari su ogledalo naroda."...nisu politicari u Hrvatskoj krivi sto narod ne zeli raditii u privatnom sektoru, to je ... prikaži još! stvar mentaliteta i nedostatka poduzetnickog duha...iz istog razloga sute i ne bune se, zato sto nisu poduzetni

 • Avatar Vinko2
  Vinko2:

  Nastavak G. Despota je neki lokalac poučio kako je na lokalnoj razini pravi društveni problem i da tu treba stvar riješiti. Citat: "I dok se na lokalnoj razini to ne promijeni, nema pomaka na bolje. I u pravu je. " ... prikaži još!. " Brus ! Nije u pravu. Lokalnu vlast uređuje i kontrolira odnosno ne kontrolira iako bi morala - središnja vlast. To g. kolumnistu nije jasno.

 • Avatar Vinko2
  Vinko2:

  Kolumna g. Despota sadrži pregršt točnih konstatacija i možda isto toliko i pogrješnih. Veli da Škoro zagovara revoluciju. To je točno, ali i nije točno. Svaka nagla promjena je revolucija, a Hrvatskoj treba takva neoružana revolucija. Tu je možda u ... prikaži još! u pitanju sao terminilogija, ali jasnoća je najviša vrijednost u raspravama. Drugo, hvali mesića za jednu banalnu izjavu koja nije nikakva mudrost. Najlakše je takoopravdate bedastoće koje se događajuu nekoj državi : kakav narod - takva država. A to što su naš narod obezglavili i uništili sve koji su nekada nešto značili u Hrvatskoj to se . zanemaruje. Treće, g. Despot je zatupio kad je bila riječ o ulozi pojedinaca : "Svaka čast pojedincima. Ali, država ne može graditi budućnost na pojedincima, ni društvo u cjelini. Hrvatskoj treba posve nova paradigma. No, nje nema na vidiku." Kakva učena mudrost ! Paradigma i uloga pojedinaca u društvu ? Očito je da su g. Despotu ta pitanja španska sela ili pak svjesno unosi u diskurs pomutnju. Naime, u pitanju je uloga vođe u nekom društvu. Vođa, zaboga je pojedinac od koga zavisi kako će se ponašati narod ! Kad društv, kad narod dođe u gabulu, kad demokracija posve zakaže, kad se uspostavi kasta upravljača društvom odvojane od naroda, javi se - pojedinac kao vođa ! Vođa je taj koji vadi narod iz gliba u koji je narod upao. Povijest je puna primjera na koji su način sve razno razni vođe to pitanje rješavali. Veoma pozitivnih i veoma opakih vođa.

Još iz rubrike Premium

4
Zastupljenost žena

Žene u politici: Znak rodne ravnopravnosti ili samo osobna sposobnost?

Proboj Trumpovih pristaša na Capitol
James B. Foley

Pokušaj puča na Kapitolu upozorenje je svim demokracijama svijeta

28
Zagreb: Potpisivanje Sporazuma o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe
Denis Romac

Ministri bi trebali inzistirati na dijalogu, a ne isključivati

4