Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.04.2019. u 23:22

Ni desnici neće biti lako u konkurenciji s mladim nositeljem liste HDZ-a

Počelo je motivacijsko bildanje za euroizbore. I čelnik SDP-a Davor Bernardić jučer je svojim kolegama poručio “nemojte potonuti u apatiju, u bezvoljnost”, budite svjesni “svoje odgovornosti, svoje uloge i snage”, a i Karlo Ressler je, govoreći HDZ-ovcima o važnosti “vjere da možemo uspjeti”, govorio da se “pokušava razviti atmosfera beznađa i besperspektivnosti”.

Ali, dok je prpošni Gordan Maras, sedmi na listi SDP-a, ukrao šou efektnim dolaskom za govornicu kao “noćna mora HDZ-a u Saboru” uz taktove glazbe iz filmova o tajnom agentu 007, mladi Ressler bio je vrlo ozbiljan.

Možda nisu svi poneseni emocijama plješćući ustali u čast njegova govora, već neki nisu imali izbora, osobito nakon što se i sam šef stranke Andrej Plenković okrenuo prema ostatku dvorane, ali nositelj HDZ-ove kampanje u svom prvom predizbornom govoru zaradio je stojeće ovacije.

Premda to nije bio strastven govor, sadržajno je bio motivacijski, čvrst, jasan i samopouzdan, govor koji ostavlja dojam i onima koji Resslera nisu znali ili su o njemu zaključivali temeljem osobno ili medijski stvorenih predrasuda, kako iza te mladosti “ima nešto”. Plenković je još jednom istaknuo da je HDZ-ova lista, što god tko govorio i interpretirao, “lista svih vas”.

Stranačka disciplina važna je komponenta HDZ-ovih izbornih uspjeha, to više što je manja izlaznost, a osobito je to važno ovaj put s obzirom i na kontroverze koje prate listu s najmlađim nositeljem.

Ressler ima potencijala da u kampanji svoju “manu” pretvori u prednost, u čemu mu pomažu i konkurenti poput Sonje Čikotić, premda je njezina mladost u Mostu prirodnija od njegove u HDZ-u. Svjestan toga, Ressler je u govoru poslao više puta izraze poštovanja i zahvalnosti za stranačka postignuća unazad 30 godina, kojima se definitivno mogao uvući pod kožu starijim generacijama dajući na znanje kako s njima dijeli iste vrijednosti. A to kako je slikovito dočarao značaj demokršćanskih vrijednosti za Europu te koliko je bitno znanje za zaštitu nacionalnih interesa, tako jasnu poruku ni od Plenkovića nismo čuli. S njim ni desnici neće biti lako.

HDZ-ov skup 

Ključne riječi

Komentara 5

AE
Aedes2017
09:27 15.04.2019.

Ressler je tipični stednjoškolski štreber od kojeg svi vršnjaci zaziru .Slobodnomisleća mladež a pogotovo studentarija n i k a d a neće dat svoj glas tako uštirkanom i nadrukanom šminkeru !!! Nikada !

BO
bomboniy
09:40 15.04.2019.

Ovo je najludji lik u kradezevaca do sada, a to je i dokazao jucer u intervjuu za Vecernjak gdje se hvalisao koliko mu je zlocinacka izmuzla novaca iz EU fondova. A kada ga je novinar pitao, a kako to da dajemo posao Kinezima, a ne poduzecima iz Europske unije, on se obrusio da su Kinezi jeftiniji. Ovo moze izajaviti samo totalni diletant, koji nema dvije ciste o politici, ili totalni pokvarenjak, a cini mi se da je njegovom slucaju i jedno i drugo. On bi sisao novce tudjim poreznim obveznicima zapadanih zemalja iz EU fondova, da ga oni uzdrzaju, a kada treba dati posla njihovim kompanijama i njihovim radnicima, onda ne moze? Pa sto ga onda Kinezi ne uzdrzaju, sto mi porezni obveznici ovamo na Zapadu moramo davati novce njegovoj zlocinackoj organizaciji? Je li to neka visa rasa, pa njih svi moraju uzdrzavati, a oni umjesto da dadu posla zapadnim kompanijama, oni dovode Kineze u Hrvatsku? Necete razbojnici taj film gledati, ta vasa izdaja ce vas skupo i najskuplje kostati, zapamtite.

ST
Stjepan2103
11:25 15.04.2019.

dragi novinari ak niste znali, osim liste HDZ i SDP postoje još 31 liste za EU izbore, što one kažu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije